nieuws

Renewi automatiseert supply chain met logistiek platform

Supply chain 1662

Slimmer, sneller en minder foutgevoelig. Om zijn logistiek soepeler te laten verlopen heeft afvalverwerker Renewi voor een cloud-gebaseerde logistieke platform gekozen van Transporeon.

Renewi automatiseert supply chain met logistiek platform

Renewi verwerkt dagelijks 650 orders met vijf medewerkers, verdeeld over Nederland en België. De logistieke keten van Renewi Vrachtbeurs bestaat uit het aansturen en organiseren van een grote hoeveelheid transporten met verschillend materieel. Om dit proces te versoepelen, minder fout gevoelig te maken en meer openheid te bieden richting klanten, heeft Renewi Transporeon aangeschaft; een logistiek platform in de cloud.

Rapportage transporten

De investering in het cloud-gebaseerde platform heeft geleid tot één database voor de uitgaande transportbewegingen binnen het fusiebedrijf, Renewi is een samenvoeging van de organisaties Shanks en Van Gansewinkel. Ook is er een stuk rapportage over de transporten aan toegevoegd. Renewi biedt de vracht aan op de vrachtbeurs, maar haalt er ook retourritten vanaf. “De voordelen van een ‘dichter’ netwerk zijn zeker zichtbaar. Niet alleen voor ons, ook voor onze vervoerders”, stelt Mark Meeuwissen, 4PL coördinator bij Renewi.

Meer grip

Het vastleggen van veel meer gegevens biedt ook meer kansen voor het monitoren van de data, stelt hij. “Zo is het type werk op het hoofdkantoor veranderd, er is een controlefunctie ontstaan. We hebben meer grip op de weekbalans. De Vrachtbeurs bewaakt de vastgestelde tonnages, bij de verwerkers, maar ook het aanbod per locatie. Het platform groeit en daarmee wordt het steeds interessanter voor elke deelnemer. We versterken er ons netwerk mee, sluiten meer partnerships. Waar het aankomt op het spreiden van ons aanbod is het interessant voor de overslaglocaties (constante belading), de vervoerders (continu aanbod) en voor onze verwerkers (telkens gespreid aanleveren).”

 

Reageer op dit artikel