nieuws

De 10 best gelezen artikelen in januari: bol.com de absolute winnaar

Supply chain 1215

Bol.com is vaak goed voor veel pageviews, de maand januari was dat zeker het geval. De e-commerce reus trok met name veel lezers met artikelen over de werkomstandigheden in het dc en de toekomst van het bedrijf. Ook Mediamarkt en Albert Heijn gaven de nodige clicks. En wat te denken van een ERF flop dat 180 banen kostte. De 10 best gelezen artikelen van deze maand op een rij.

De 10 best gelezen artikelen in januari: bol.com de absolute winnaar

1 Undercover bij bol.com: fysiek en mentaal afzien

Poezenmand vol vlooien, babyvoeding met maden, dildo’s met poep er aan. Tientallen kilometers per dag lopen. Zere rug van het tillen? ‘Doorwerken!’ Vandaag besteld, morgen in huis, we vinden het normaal. Maar hoe kan dat? Journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf weken in een distributie­centrum van bol.com en schreef zijn bevindingen op.

2 Mediamarkt nieuwe supply chain: van 49 dc’s naar 1 centraal distributiecentrum

Mediamarkt gaat het helemaal anders doen. De elektronicareus past zijn supply chain radicaal aan. Een centraal distributiecentrum in Etten-Leur wordt het kloppende hart van de nieuwe logistieke opzet voor Nederland.

3 ERP-flop kost medicijngroothandel 180 banen

Een mislukte ERP-implementatie heeft ervoor gezorgd dat medicijngroothandel Pluripharm uit Alkmaar noodgedwongen 180 van de circa 480 arbeidsplaatsen heeft moeten schrappen.

4 Bol.com als webwinkel alleen heeft geen toekomst

Bol.com als webwinkel alleen heeft geen toekomt. Handelsplatform is de nieuwe heilige graal. Binnen twee jaar moet de ommekeer van webwinkel naar platform definitief zijn.

5 Albert Heijn zet blockchain in voor efficiënter transport

Duurzamer en efficiënter transport. Om dat te realiseren zet Albert Heijn sinds kort blockchain in. De inzet van blockchain betreft een proef samen met logistieke dienstverleners.

6 Distributiecentrum van de toekomst: extreem duurzaam en modulair

De markt voor logistiek vastgoed is booming. Eindgebruikers snakken op dit moment naar meer opslag capaciteit en huren bijna letterlijk alles wat los en vast zit. Dat is de huidige tendens. Interessanter is welke trends gaan in de toekomst een rol spelen bij de ontwikkeling van nieuw logistiek vastgoed. Kenners stellen dat de markt op een keerpunt zit waarin de eens zo starre en saaie grijze doos verandert in een fraai, intelligent en gerobotiseerd modulair pand die nog lang niet circulair is, maar wel extreem duurzaam.

7 Bakker Logistiek voert directiewisseling door

Stoelendans bij Bakker Logistiek. De logistieke dienstverlener voert een directiewisseling door. De familie treedt zich terug uit de dagelijkse praktijk. De dagelijkse leiding komt in handen van een nog te bepalen nieuwe algemeen directeur.

8 Brexit: 3 scenario’s en de gevolgen voor transport & logistiek

Brexit heeft gevolgen voor de sector transport & Logistiek. Hoe fors de gevolgen zijn, hangt af van het te kiezen scenario. Er zijn 3 scenario’s mogelijk. Harde brexit treft de sector het hardst.

9 Harde no deal Brexit: dit zijn de gevolgen voor logistiek Nederland

Een no deal harde Brexit hangt nog altijd boven de markt. De gevolgen voor de Nederlandse logistieke sector zullen groot zijn. Zowel in ons voordeel als nadeel.

10 Voorstel tegen oneerlijke concurrentie wegvervoer weggestemd

Het Mobility Package, een omvangrijk pakket maatregelen voor de Europese transportsector, heeft het niet gehaald. De transportcommissie van het Europees Parlement heeft het pakket zoals het er nu ligt niet aangenomen.

 

 

Reageer op dit artikel