nieuws

America Today optimaliseert voorraad met RFID in 69 winkels

Supply chain 1432

Modeketen America Today gaat 69 winkels in de Benelux voorzien van RFID software van Nedap om de voorraadnauwkeurigheid structureel te verhogen

America Today optimaliseert voorraad met RFID in 69 winkels

De implementatie is gepland voor de tweede helft van 2019. De software van Nedap moet America Today helpen met het voorraadbeheer en daarmee productbeschikbaarheid te verhogen.

Pilot

Afgelopen najaar is de retailer met Nedap een pilot in drie winkels gestart. Daarbij werd een wekelijkse voorraadtelling met de !D Cloud software, een SaaS-oplossing voor de retail, en een RFID-handlezer uitgevoerd. Dit resulteerde in een verbetering van de voorraadnauwkeurigheid van gemiddeld 75 naar 98 procent. Door RFID straks in alle 69 winkels in te zetten, komen omnichannel concepten als click & collect en ship-from-store binnen handbereik. “Als je omnichannel wilt doorvoeren, moet je er zeker van zijn dat de voorraad die beschikbaar is ook juist is. Dit kunnen wij alleen met een hoge voorraadbetrouwbaarheid realiseren. Pas dan weet je zeker dat je de klant niet teleurstelt met onjuiste informatie”, zei Robert-Jan Haitink, allocatie coördinator bij America Today tijdens de pilotfase.

Lees ook: Fashionretailers: RFID biedt grote kansen

 

Reageer op dit artikel