nieuws

Jumbo breidt test bezorghubs uit

Supply chain 1209

Jumbo opent begin dit jaar in Amsterdam en Middelburg twee nieuwe testhubs. De openingen volgen op een eerste pilot in de regio Den Bosch.

Jumbo breidt test bezorghubs uit

Nu wordt de e-commerce klant nog vanuit de winkel bediend. In de toekomst moeten hubs die functie wellicht overnemen. Jumbo startte eind vorig jaar de test in Den Bosch. De test wordt nu uitgebreid met Amsterdam en Middelburg. Dat meldt Distrifood.nl.

Jumbo wil de leidende omnichannel-speler worden op de Nederlandse foodmarkt. De focus van de Veghelse formule op online (Jumbo opende in 2017 onder meer een tweede online dc) heeft in 2018 geleid tot een ‘forse groei’ van omzet uit de online kanalen. Het aandeel online omzet van Jumbo groeide richting 4 procent.

Hubs moeten groei e-commerce versnellen

Levering aan huis vindt hier rechtstreeks plaats vanuit een hub. Met dit systeem van hubs verwacht Jumbo sneller te kunnen groeien en meer klanten in Nederland te bereiken. Deze hubs bieden bovendien een betere toegang tot de grote steden, waar de vraag naar thuisbezorging het sterkst is, laat het bedrijf weten.

 

Lees ook
Zo automatiseert Jumbo zijn distributiecentrum in Nieuwegein

 

Begin 2019 opent Jumbo daarom twee nieuwe testhubs in Amsterdam en Middelburg. De in 2017 geopende Jumbo Tech Campus in Veghel telde eind 2018 al meer dan 100 medewerkers die zich fulltime bezighouden met de ontwikkeling van digitale klantoplossingen. Dit aantal zal de komende jaren nog sterk stijgen.

 

Reageer op dit artikel