nieuws

De 10 best gelezen artikelen tijdens de feestdagen

Supply chain 680

De vakantie is voorbij. Wat heeft u gemist terwijl u aan het genieten was van uw welverdiende rust? De belangrijkste 10 logistieke nieuwtjes en artikelen van december en begin januari op een rij.

De 10 best gelezen artikelen tijdens de feestdagen

December komkommertijd qua nieuws? Op logistiek gebied was dat dit jaar zeker niet het geval.  Er gebeurde genoeg om de kolommen te vullen met interessante nieuwtjes en feiten. De 10 best bekeken artikelen op een rij:

 

1 Undercover bij bol.com: fysiek en mentaal afzien: Poezenmand vol vlooien, babyvoeding met maden, dildo’s met poep er aan.  Tientallen kilometers per dag lopen. Zere rug van het tillen? ‘Doorwerken!’ Vandaag besteld, morgen in huis, we vinden het normaal. Maar hoe kan dat? Journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf weken in een distributie­centrum van bol.com en schreef zijn bevindingen op.

Kuehne+Nagel wil transport uitbesteden: Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel onderzoekt de uitbesteding van zijn transport. Het gaat om het nationaal transport van FMCG in de vestigingen Veghel, Tiel en Utrecht.

LZV rijverbod vanaf code oranje: Code oranje of rood. Dan wordt rijden met een LZV verboden. Deze maatregel geldt vanaf 1 januari 2019.

Noodklok logistieke arbeidsmarkt blijft klinken: Een toenemend aantal werkgevers ervaart een belemmering door het schreeuwende tekort aan personeel. Wat zijn de oplossingen? En grijpen bedrijven die wel op tijd aan?

5 Oosterhout wil dc Van Wanrooy sluiten om grote drugszaak: De gemeente Oosterhout wil een pand van Van Wanrooy voor een jaar sluiten. Ook een tweede pand in dezelfde plaats wil de gemeente op slot hebben.

Niets meer missen? Niets missen van Logistiek.nl? Meld u dan aan voor onze gratis logistieke nieuwsbrief.  of neem 1 van de 2 (digitale) abonnementen

 

Het dc van de toekomst volgens Albert Heijn: Het testen is nog in volle gang. Maar inmiddels is Albert Heijn met het nieuwe dc al zover opgeschoten, dat duidelijk is hoe alle processen gaan verlopen.


Eerste elektrische DAF voor Jumbo: Jumbo, DAF en VDL presenteerden vandaag de eerste volledig elektrische vrachtwagen die ingezet gaat worden voor winkeldistributie.

Nederland beste e-commerce land ter wereld: Nederland heeft het beste e-commerce landschap ter wereld. Ons land scoort het beste op belangrijke aspecten die voor e-commerce spelers belangrijk zijn.

Alibaba steekt 75 miljoen euro in Europees distributiecentrum Luik: Na veel lobbywerk – waar ook Nederland zich nadrukkelijk in mengde – werden woensdag de definitieve contracten getekend voor de bouw van het dc bij de Luikse luchthaven Bierset.

10 Rijscholen beschuldigen STL en SOOB van machtsmisbruik bij opleiden vrachtwagenchauffeurs: Rijscholen, verenigd in de Stichting Gelijk Speelveld Transportopleidingen, beschuldigen de STL en SOOB van machtsmisbruik en verstoren van de normale concurrentiepositie

Vacatures

In 2019 op zoek naar een nieuwe uitdaging? Er is in december ook veelvuldig gekeken bij de logistieke vacatures. Er staan dan ook topbanen tussen bij aansprekende bedrijven. Voortaan niets meer missen? Stel dan een vacature alert in.

 

Reageer op dit artikel