nieuws

Vissers heeft primeur met VMI-app van Slimstock

Supply chain 868

Vissers Energy Group is als eerste live gegaan met de app Easy Stock Solution. Deze VMI-oplossing moet zorgen voor het juiste assortiment en het optimale voorraadniveau in tanktstations.

Vissers heeft primeur met VMI-app van Slimstock

Vissers Energy Group is een leverancier van brandstoffen, smeermiddelen en exploiteert tankstations. Met non-food producten zoals auto accessoires, verlichting, luchtverfrissers en zonnebrillen is een hogere marge te halen en kan dus veel geld worden verdiend binnen tankstations. De app Easy Stock Solution zorgt ervoor dat de schappen voorzien zijn van het juiste assortiment en een optimaal voorraadniveau.

Lees ook: VMI: geen hamer maar gereedschapskist

Data koppelen met forecast

De Vendor Management Inventory (VMI) oplossing is ontwikkeld door Slimstock en app-bouwer Colleqtive in samenwerking met Newco, toeleverancier van non-food artikelen. Newco neemt met de VMI oplossing klanten, waarvan Vissers er een is, het voorraadrisico en de financiering uit handen. “Als marktleider willen we altijd vooroplopen als het gaat om nieuwe ontwikkelingen binnen onze expertise: non-food. Onze klanten de best mogelijke service bieden is hierbij altijd ons uitgangspunt”, legt Renate Remie, communicatie adviseur bij Newco Europe uit. Door een koppeling te maken tussen Slimstock’s voorraadoptimalisatiesoftware Slim4 en de kassa- en backoffice systemen binnen het tankstationportaal, volgt Newco daadwerkelijk wat er verkocht wordt in de shop. Dagelijks ontvangt het bedrijf updates van de afzet en alleen voor daadwerkelijk verkochte producten wordt er gefactureerd. Daarnaast worden de afzet updates die Slim4 geeft, gebruikt om afzetpatronen te bepalen. Om in te spelen op kansen en trends wordt data uit het verleden gekoppeld aan forecastmodellen.

Lees ook: Slimstock brengt kennis voorraadbeheer naar Nigeria

Reageer op dit artikel