nieuws

Nederland beste e-commerce land ter wereld

Supply chain 2641

Nederland heeft het beste e-commerce landschap ter wereld. Ons land scoort het beste op belangrijke aspecten die voor e-commerce spelers belangrijk zijn.

Nederland beste e-commerce land ter wereld

Na plek vier vorig jaar is Nederland nu nummer 1 op e-commerce gebied. Dat blijkt uit de Index (zie bijlage), die is uitgebracht tijdens de United Nations Conference on Trade and Development(UNCTAD). De Index onderzoekt verschillende aspecten van het e-commerce landschap per land. Denk aan: bezorgopties, veiligheid van internetservers, betaaldiensten en e-commerce dichtheid.

 

e-commerce

 

Nederland scoort hoog op het gebied van beveiligde servers. Daarnaast heeft ons land één van de hoogste percentages van online shoppers ter wereld; 76 procent van de consumenten – ouder dan 15 jaar – shopt online. Op het gebied van betaling zit het ook snor.

 

De e-fulfilment spelers van Nederland

Wie zijn de e-fulfilment spelers in Nederland, welk specialisme hebben ze, waar zijn ze gevestigd en welke diensten bieden ze aan? Logistiek heeft de spelers in kaart gebracht.
Bekijk het overzicht >>>

 

 

Nederlanders beschikken bijna allemaal over een bankrekening en iDeal is een betaalmiddel dat bijna door iedere bank wordt geaccepteerd waardoor online aankopen doen eenvoudig en veilig wordt.  De top 8 landen staan overigens dicht bij elkaar. Singapore en Zwitserland staan op plaats 2 en 3. IN de top 10 staan 8 Europese landen.

 

Reageer op dit artikel