nieuws

Infor doet strategische overname in Nederland

Supply chain 1420

Softwareleverancier Infor neemt de Nederlandse systeemintegrator Alfa-Beta Solutions over. Het bedrijf uit Arnhem was al een belangrijke partner van Infor en vooral sterk in de voedings- en drankenindustrie. Een branche waar in Infor in Europa volop wil inzetten.

Infor doet strategische overname in Nederland

Alfa-Beta Solutions richt zich op middelgrote en grootzakelijke bedrijven voedings- en drankenindustrie in de Benelux en Duitsland. Het bedrijf heeft volgens Infor de afgelopen tientallen jaren veel kennis van deze branche opgebouwd. Door de overname kan Infor zijn groeiende klantenbestand in de Europese voedings- en drankindustrie beter ondersteunen.

Kennis food industrie inzetten

Infor ziet een sterke vraag naar haar CloudSuite-producten, vooral in de voedings- en drankenindustrie. “Door de overname van Alfa-Beta Solutions kan een getalenteerd en ervaren team ons helpen tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar onze producten en nieuwe klanten te helpen om snel waarde te realiseren”, aldus Charles Phillips, CEO van Infor.

Overname biedt groeikansen

Uit een interview dat Logistiek had met de Kees van den Houten, verantwoordelijk voor Infor Benelux, bleek al dat het bedrijf zoekt naar samenwerkingen met meer partners om aan alle vraag te kunnen voldoen. Over overnames is toen niet gesproken, maar uiteraard biedt een overname als deze het Amerikaanse bedrijf meer grip op de beschikbare branchekennis en de toenemende vraag van klanten. De acquisitie biedt ook Alfa-Beta Solutions kansen. “Door deze overname kunnen we onze methodologieën en best practices uitbreiden en verder laten groeien”, zegt Frank Resink, CEO van Alfa-Beta Solutions over de overname.

Bij Alfa-Beta Solutions werken 70 mensen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vermarkten van de Infor producten Infor M3 en BI. Tot het klantenbestand behoren onder andere Royal A-Ware, Cono Kaasmakers, HZPC, Colbrand, Riedel, Huuskes, Roerink Food Family, Fransen Gerrits, Coroos Conserven en Jermi.

Lees ook: Infor zet stap naar autonome supply chain

 

 

Reageer op dit artikel