nieuws

Zeelandia kiest voor cloud ERP

Supply chain 1312

Bak ingrediënten producent Koninklijke Zeelandia Groep heeft gekozen voor een standaard ERP oplossing om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen. Het bedrijf schafte SaaS-oplossing Infor M3 aan met daarbij een aantal extra functionaliteiten.

Zeelandia kiest voor cloud ERP

Zeelandia gaat in Tsjechië en Slowakije als eerste de ERP-implementatie doen. De oplossing gaat naar verwachting in de zomer van 2019 live in deze landen, en moet voor andere landen als voorbeeld dienen om ook over te stappen. Koninklijke Zeelandia Groep is een Nederlands familiebedrijf met vestigingen in 31 landen en circa 3.200 medewerkers. Al meer dan 100 jaar ontwikkelt, produceert, verkoopt en distribueert het bedrijf brood- en banketingrediënten. Het assortiment bestaat uit ruim 2.500 artikelen, die in meer dan 100 landen geleverd worden.

ERP-selectie

Vorig jaar startte het bedrijf een ERP-selectie. Door de decentrale organisatiestructuur, toegenomen complexiteit in de processen en IT-infrastructuur, en een grote hoeveelheid maatwerkoplossingen ontstond de behoefte aan een meer gestandaardiseerde aanpak. Zeelandia zocht een partner vond in Infor een goede match.

Heldere businesscase helpt ons bij toekomstige uitbreidingsplannen

Heldere businesscase

Zeelandia bleek gecharmeerd te zijn van de uitgebreide Food & Beverage-functionaliteiten die de software van Infor biedt. Zoals voor planning & scheduling, voorraadbeheer en traceerbaarheid. “In Infor hebben we een innovatieve softwarepartner gevonden. Hierdoor kunnen we ons nu gaan richten op het realiseren van bedrijfswaarde in plaats van te focussen op onze ERP-oplossing, en zijn we klaar voor toekomstige ontwikkelingen”, aldus Örjan Leuvenink, CIO van de Koninklijke Zeelandia Groep. De branchespecifieke oplossingen van Infor sluiten volgens Leuvenink perfect aan op bedrijfsdoelen, die ze samen met Infor hebben gespecificeerd. “Hierdoor beschikken we over een heldere business case, wat ons helpt bij onze toekomstige uitbreidingsplannen. We hebben bewust voor de cloud gekozen om flexibiliteit te vergroten, het makkelijker te maken om deze oplossing naar andere Zeelandia-bedrijven uit te breiden en de traditionele IT-beheerstaken te verminderen. Infor CloudSuite Food & Beverage helpt ons te voldoen aan de complexe wet- en regelgeving en biedt uitstekende traceermogelijkheden. In een paar klikken hebben we inzichtelijk waar een bepaalde grondstof verwerkt is en kunnen we, indien nodig, producten snel uit de schappen halen. Verder zijn we heel positief over de betrokkenheid, geïnvesteerde tijd en kennis van Infor. Het project is naar volle tevredenheid van start gegaan.”

 

Lees ook: Infor zet stap naar autonome supply chain

 

Schaalbaar ICT-platform via abonnement

Doordat Zeelandia decentraal is ingericht, zijn alle landen zelf verantwoordelijk voor de keuze van softwareoplossingen. Door een groepscontract met Infor te sluiten en een modern, schaalbaar platform te realiseren, wil het bedrijf het upgraden van andere Zeelandia-vestigingen vergemakkelijken en groei ondersteunen. In Tsjechië en Slowakije vervangt Infor M3 de ERP-oplossing Epicor iScala. “Leveranciers zoals Zeelandia herkennen de voordelen van gestandaardiseerde processen, een implementatie-accelerator en branchespecieke oplossingen die een toekomstbestendig platform kunnen faciliteren voor flexibiliteit en groei”, aldus Kees van den Houten, regional director Benelux bij Infor, die trots is om dit grote Nederlandse familiebedrijf als klant te mogen begroeten en verder te helpen. Infor versloeg Microsoft, Oracle, SAP en IFS. “Onze oplossing wordt in samenwerking met Amazon Web Services (AWS) geleverd via een maandelijks abonnement en biedt een van de meest kosteneffectieve en bewezen clouddiensten in de markt.”

 

Lees ook het recente interview met Kees van den Houten over de groei die Infor doormaakt.

 

 

Reageer op dit artikel