nieuws

Portbase in de wolken met cloud oplossing

Supply chain 1006

Portbase heeft het Nederlandse Port Community System (PCS) volledig verhuisd naar de cloud. Portbase spreekt van het ‘begin van een nieuw tijdperk.’

Portbase in de wolken met cloud oplossing

De cloud biedt Portbase volgens eigen zeggen de nieuwste technologie om de toekomstige ontwikkelingen in en om de Nederlandse havens optimaal te faciliteren. Volgens Portbase directeur Peter de Graaf is de cloud dan ook veel meer dan enkel een verhuizing. “Het verstevigt onze rol als de informatiehub in de Nederlandse havens.  We hebben de dekking, de data en nu ook de technologie om te innoveren, te groeien en verder te werken aan het creëren van de slimste havens van Europa.”

Portbase ontstaansgeschiedenis

Portbase, 1 van de eerste gebruikers van iShare,  is voortgekomen uit het Rotterdamse Port infolink (sinds 2002) en het Amsterdamse PortNET (sinds 2000). De organisatie is in 2009 opgericht door Havenbedrijf Rotterdam en Haven Amsterdam. Ambitie is om via één loket de logistieke ketens van de havens van Rotterdam en Amsterdam zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Via het havenoverstijgende Port Community System van Portbase profiteren bedrijven van een veelheid aan intelligente diensten voor efficiënte en eenvoudige informatie-uitwisseling, zowel onderling als met overheden.

 

Zie ook
Logistiek 4.0: Bent u er klaar voor?

 

De Graaf : “Met de nieuwste technologie is ons platform klaar voor de toekomst. Niets staat ons nu nog in de weg om samen met de havencommunity de Nederlandse havens verder te ontwikkelen tot de smart ports van Europa.”

Reageer op dit artikel