nieuws

Missiewerk nodig over blockchain en digitale transformatie

Supply chain 740

Het onderwerp blockchain mag dit jaar niet ontbreken op de vakbeurs ICT & Logistiek. Nederland blijft nog wat achter als het om blockchain implementaties gaat. Een overzicht van de toepassingen van blockchain in de logistiek en hoe blockchain organiseren als onderdeel van de digitale transformatie. Daarover kunnen logistiek- en supply chain professionals nog wel iets opsteken. 

Missiewerk nodig over blockchain en digitale transformatie

Twee derde van alle IT directeuren is bekend of op een of andere bezig met blockchain technologie. 14 procent overweegt blockchain op midden- en lange termijn te implementeren. 8 procent op de korte termijn en 1 procent doet het al, zo blijkt uit recent wereldwijd onderzoek van Gartner. Blockchain biedt vele supply chain voordelen.

 

Lees ook
Digitalisering in supply chain blijft fors achter

 

De vele transacties waarmee supply chains te maken hebben gaan sneller, geautomatiseerd en veel minder fout- en fraudegevoelig verlopen dankzij blockchain. Het voorkomt veel onnodige vertraging en opent op die manier nieuwe business modellen. Toch blijven de implementaties in Nederland nog een beetje achter. Missiewerk is nog hard nodig. Niet vreemd dus dat er twee sessies worden georganiseerd tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek die nader op dit actuele onderwerp in gaan.

Blockchain in de logistiek

Docent-onderzoeker Aljosja Beije gaat namens Kennis DC Noord Oost (Windesheim) op dag 1 van de beurs, op woensdag 7 november om 11.30 uur in theater 5 een sessie houden over de toepassing van blockchain in de logistiek.

Op de tweede beursdag is er wederom een sessie over blockchain. Paul Bessems, CEO van Weconet Blockchain Technologies zal namens KennisDC Zeeland-Brabant (Breda University) op donderdag 8 november om 11:30 uur in theater 5 een sessie geven over blockchain organiseren als onderdeel van de digitale transformatie. De bijdrage van Bessems zal zich richten op het vergroten van kennis en bewustzijn. Wat is blockchain organiseren? Waarom is het belangrijk en wat kunnen deelnemers er wel en niet mee?

Om verzekerd te zijn van een plekje is inschrijven voor de kennis sessies noodzakelijk.

Lees ook: Blockchain wint heel langzaam terrein ook in de logistiek

 

Reageer op dit artikel