nieuws

Zo tilt ASML zijn service logistiek naar een hoger niveau

Supply chain 2143

Storingen aan systemen moeten in korte tijd worden opgelost tegen een lage TCO (Total Cost of Ownership). Hoe til je service logistiek naar een hoger niveau? ASML doet dat zo!

Zo tilt ASML zijn service logistiek naar een hoger niveau

Machines moeten werken en als ze stuk zijn, moeten de benodigde onderdelen zo snel en goed mogelijk op de plaats van bestemming komen. Om dat te bewerkstelligen maakt ASML gebruik van de kennis van ProSeLo. Dat stelt Ruud van Sommeren, manager supply chain services bij ASML.

Delen voorraad

ProSeLo is een consortium van de wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven. Binnen dit samenwerkingsverband wordt kennis gebundeld met als doel het niveau van de service logistiek te verhogen.. Dit project resulteert in nieuwe concepten en tools voor het delen van voorraden van reserveonderdelen, voor last-buy problematiek en voor proactief onderhoud op basis van event logs van kapitaalgoederen.

 

dinalog

 

Maar hoe pakt ASML dit aan in de praktijk? Puur reactief onderhoud is niet meer voldoende. Daarom investeert ASML in de ontwikkeling van een Condition Based Maintenance concept, waarbij men gebruik kan maken van conditiedata die op afstand uitlezen kan worden. Wat levert dit concreet op? Bekijk het interview.

Lees ook:
ASML kan fors besparen op voorraadkosten

Reageer op dit artikel