nieuws

Flevoziekenhuis verbetert traceerbaarheid implantaten

Supply chain 667

Het Flevoziekenhuis verbetert de traceerbaarheid van implantaten. Daarmee anticipeert de zorgverlener op nieuwe wetgeving.

Flevoziekenhuis verbetert traceerbaarheid implantaten

Minder verspilling door overschrijding van houdbaarheidsdata, kleinere voorraden en tijdwinst. Om dit te bereiken investeert Flevoziekenhuis de traceerbaarheid van implantaten. Daarmee anticipeert de zorgverlener op nieuwe wetgeving. Het ziekenhuis is verplicht traceerbaarheidsgegevens te leveren aan het landelijk implantatenregister (LIR) en de Europese Medical Device Regulation (MDR). Het ziekenhuis heeft ZetesMedea in de arm genomen om dit te realiseren.

 

Lees ook
Slingeland Ziekenhuis volgt instrumenten met RFID

 

Digitaal registreren

Het Flevoziekenhuis is in het najaar van 2017 gestart met het digitaal registreren van goederen. Flevoziekenhuis maakt gebruik van SAP voor de inkoop en logistiek Diandra de Jong, projectleider/adviseur EPD van het Flevoziekenhuis. “Wij gaan eerst alle gebruikte implantaten tijdens onze operaties digitaal registreren met scanners en GS1-barcodes.”

 

Lees ook
In 6 stappen naar de juiste handscanner

 

 

Tijdwinst en kleinere kans op fouten

 

De grote voordelen van digitaal registreren en communiceren is tijdwinst en de reductie van foutenkans, aldus De Jong. “Handmatig producten tellen en aantallen in spreadsheets invullen is niet meer van deze tijd. Wij verwerken zo’n 3.500 verschillende implantaten en het aantal andere producten is een veelvoud daarvan.” Met de geleverde ZetesMedea- software, de uniforme GS1-barcodes en de bijbehorende scanners kan het ziekenhuis alle registratiegegevens foutloos en sneller in zijn ERP-systeem inlezen.

 

Reageer op dit artikel