nieuws

Amazon bestelt 20.000 Mercedes bussen voor nieuwe last mile service

Supply chain 1728

Amazon maakt serieus werk van zijn nieuwe, aangekondigde last mile servicedienst. De webgigant heeft maar liefst 20.000 Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagens besteld.

Amazon bestelt 20.000 Mercedes bussen voor nieuwe last mile service

Het nieuws van de immense order volgt ruim 2 maanden nadat Amzon zijn eigen, nieuwe pakketdienst aankondigde. Amazon lanceerde in juni zijn nieuwe Delivery Service Partner programma. Het programma moet nieuwe netwerken en tienduizenden bezorgers opleveren.

Amazon minder afhankelijk

Zoals wel vaker met Amazon nieuws, genereerde de aankondiging veel publiciteit en animo. Zo veel dat de Amazon veel meer aanvragen kreeg dan gedacht en dat de Mercedes order 4 keer groter is dan voorheen gepland.

 

Lees ook
Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

 

 

Het bezorgprogramma is een volgende stap voor Amazon op weg naar een eigen bezorgdienst die begin dit jaar al werd aangekondigd. Hiermee wil Amazon zijn afhankelijkheid van dienstverleners als UPS en FedEx elimineren. De bezorgdienst volgt op eerder.

Drones, vliegtuigen en schepen

Met de toevoeging van een eigen last mile bedrijf, complementeert Amazon zijn logistieke cyclus. Het bedrijf heeft een eigen vloot vrachtvliegtuigen en luchtvracht operatie. Ook ontwikkelde het bezorgdrones die pakketjes bij klanten thuis moeten brengen. Tevens heeft het bedrijf zijn eigen zeevracht. 

Reageer op dit artikel