nieuws

Twee nieuwe implementatiepartners voor iShare

Supply chain 641

De beheerorganisatie van iShare is er in geslaagd om nieuwe partners toe te voegen, die helpen bij het implementeren in de praktijk en dat ook internationaal kunnen doen. Alleen partijen die aantoonbaar voldoen aan de voorwaarden kunnen gebruik maken van het iShare afsprakenstelsel over data delen.

Twee nieuwe implementatiepartners voor iShare

Afgelopen week hebben ECS en UC Group hun handtekeningen gezet onder een partnerovereenkomst met de iShare beheerorganisatie. Vanaf heden kunnen deze bedrijven iShare implementeren bij klanten die sneller, eenvoudiger en veiliger data willen delen. De beheerorganisatie is inmiddels klaar om deelnemers te verwelkomen. “Er moeten nog een paar formele dingen afgerond worden, maar de uitvoeringskant van de beheerorganisatie is inmiddels up-and-running. “We zijn in staat om partijen die willen toetreden aan te sluiten. En daar ben ik heel blij mee”, zegt Eefje van der Harst van iShare.
De beheerorganisatie controleert of aspirant deelnemers voldoen aan de toetredingseisen en de iShare specificaties conform de afspraken implementeren. Alle deelnemende partijen krijgen een contract met de beheerorganisatie voorgelegd, waarin de wederzijdse rechten en plichten zijn vastgelegd. Omdat organisaties op deze manier allemaal gebonden zijn aan dezelfde voorwaarden, geeft dit hen ook juridisch gezien een veilig speelveld om data te delen met derden.

ishare‘Data delen – maar dan wel met iedereen’

Lees het interview met Jan Bert Schutrops (Vopak)

Snel en veilig zaken doen

Sinds het ontstaan in 1999 is ECS uitgegroeid tot een toonaangevende partij op het gebied van Enterprise Applicatie Integratie – veilige en snelle uitwisseling van data over het internet. ECS helpt bedrijven en organisaties hun uitwisseling van data beheersbaar te maken door  data te transformeren en te integreren met elke gewenste applicatie en communicatie te beveiligen. Daarmee helpt ECS haar klanten efficiënter te werken, het serviceniveau te verhogen en de snelheid van zaken doen met hun handelspartners te vergroten. iShare sluit hierop naadloos aan.
Ben Rinkel, directeur van ECS International: “Wij zijn trots dat we iShare aan ons portfolio kunnen toevoegen, met als doel om vertrouwensbarrières weg te nemen om data te delen tussen de verschillende (onbekende) partijen. Wij als ECS zijn er op gericht om de technische (integratie) barrières weg te nemen als die er zijn. Wij staan voor veilige en eenvoudige data-uitwisseling. Ik ben dan ook blij dat wij met iShare onze klanten kunnen helpen snel en veilig hun data uit te wisselen.”

Optimaliseren van datastromen

UC Group levert consultancy, realisatie en interim-oplossingen voor moderne operations  en supply chain vraagstukken bij klanten in binnen- en buitenland. Dat gebeurt in zelforganiserende, multifunctionele teams van hands-on specialisten en gelijkgestemden. Vanaf het eerste begin van het iShare-project is UC Group nauw betrokken bij de ontwikkeling van het afsprakenstelsel. Het bedrijf grijpt iShare aan om de dienstverlening te optimaliseren.
Pascal van Beek, managing director van UC Group: “Als bedrijf willen we voorlopen door te doen. Daarom hebben we ons vanaf het begin gecommitteerd aan de ontwikkeling van iShare. Met het afsprakenstelsel kunnen we onze klanten helpen op een eenvoudige, praktische manier informatie binnen een keten te delen, waardoor integrale verbetering van die ketens weer een stap dichterbij komt.”

Reageer op dit artikel