nieuws

Slimstock brengt kennis voorraadoptimalisatie naar Nigeria

Supply chain 835

Als expert op het gebied van voorraadoptimalisatie adviseert Slimstock sinds dit jaar een ontwikkelingsproject in Nigeria over logistieke processen. Het project is gericht op het verbeteren van de voorraad-, opslag- en distributieactiviteiten van farmaceutische producten voor de ongeveer 8 miljoen inwoners van de stad Kaduna.

Slimstock brengt kennis voorraadoptimalisatie naar Nigeria
Eelco Wever en Jacques Kroese te midden van de deelnemers aan de workshop die Slimstock in Nigeria verzorgde.

De Zwitserse Kühne Foundation, die al twee jaar campagne voert voor een betere distributie van medicijnen in Oost-Afrika, vroeg om steun van Slimstock. Als reactie op de groeiende uitdagingen van de gezondheidszorg heeft de Kühne Foundation samen met de Bill & Melinda Gates Foundation het Kaduna State Public Health Supply Chain Transformation Project in het leven geroepen.

Problemen met voorraadbeheer en distributie

Over het geheel genomen heeft het project een totaal inkoopvolume van farmaceutische producten van ongeveer 16,5 miljoen dollar. Volgens Andre Kreie, directeur van Global Logistics Education bij de Kühne Foundation, werden er allerlei voorwaarden voor het distribueren van de medicijnen gecreëerd. De inkoop van medicijnen verloopt dus al soepel. “De problemen liggen nu op het gebied van voorraadbeheer en distributie. Er zijn lange levertijden en te weinig medicijnen leverbaar voor de bevolking van Nigeria.” Om deze reden heeft de Kühne Foundation Slimstock om ondersteuning gevraagd. De logistieke processen moeten worden geoptimaliseerd in die mate dat de levering van het medicijn is gegarandeerd en er genoeg voorraad is voor de bevolking.

5-daagse workshop over voorraadoptimalisatie

Eelco Wever en Jacques Kroese van Slimstock reisden af naar Nigeria en leidden daar een 5-daagse workshop. De deelnemers waren uitvoerend secretaris en medewerkers van de Kaduna State University en de Kaduna State Drugs en Medical Supplies Management Agency (DMA). Aan de orde kwamen onderwerpen als: Hoe beheer ik het geneesmiddelengamma efficiënt? Welke gegevens zijn hiervoor nodig? Hoe maak ik nauwkeurige voorspellingen? Hoeveel leg ik in het magazijn op voorraad? Praktische oefeningen zoals ABC-analyses illustreerden het onderwerp van voorraadoptimalisatie voor de deelnemers.

Voorraad en aanbod medicijnen verbeteren

Naast de implementatie van de workshop vroeg de Kühne Foundation Eelco Wever ook om een ​​professionele beoordeling van de huidige situatie: zijn alle relevante gegevens beschikbaar? Hebben de gegevens het juiste formaat? Is er een uitgebreide tool nodig om de levering te garanderen? Kreie reageerde na de workshop: “Eelco Wever heeft veel geholpen met onze projectontwikkeling. Alle deelnemers hebben veel geleerd over voorraadoptimalisatie. De kennis helpt ons om het grootschalige aanbod van de bevolking met medicijnen te verbeteren.”

Samenwerking krijgt vervolg

De workshop vormde het begin van een intensieve samenwerking tussen de foundation-partners en Slimstock. Voordat de volgende concrete stappen worden gezet, wordt eerst software voor magazijnbeheer geïmplementeerd. Zodra dit probleemloos verloopt, wordt besloten om eventueel voorraadoptimalisatiesoftware van Slimstock of specifieke modules daarvan, te gebruiken om de medische zorg in Kaduna verder te optimaliseren.

 

Lees ook: No-touch S&OP; mensloos plannen

 

Reageer op dit artikel