nieuws

Flinke groei in SCM softwaremarkt

Supply chain 758

Flinke groei in SCM softwaremarkt

De markt voor supply chain management software is in 2017 met 13,9 procent gegroeid naar een totale omzet van 12,2 miljard dollar. Toevoegen van kunstmatige intelligentie (AI) aan de softwareproducten zal de markt verder doen stuwen. Dat laat de laatste marktanalyse van onderzoeksbureau Gartner zien.

Volgens het onderzoeksbureau zet de groeitrend van de afgelopen paar jaar door. De technologie rondom supply chain management neemt een grote rol in als het gaat om de invulling van digitale bedrijfsstrategieën.

Top 5 in supply chain software

De top-5 aanbieders van supply chain software laten allemaal groeicijfers zien. De softwarebedrijven JDA en Infor maakten de grootste groei door.

Bekijk hier het overzicht met alle supply chain software aanbieders

 

“De vijf grootste marktspelers behouden hun topposities als gevolg van de cloud-first strategie die ze hanteren en de snelle productintroducties die ze doen, enerzijds door eigen ontwikkeling of door het doen van overnames of het aangaan van samenwerkingen”, aldus Balaji Abbabutulia, onderzoeksdirecteur bij Gartner. “Cloud oplossingen passen vooral middelgrote organisaties goed. Aanbieders die zich op deze markt richten zullen naar verwachting de komende vijf jaren flink groeien.”

Kunstmatige intelligentie

Waar SCM software aanbieders ook hun voordeel mee kunnen doen is om kunstmatige intelligentie (AI) toe te voegen aan hun producten. “Dit staat nu nog in de kinderschoenen, maar we verwachten groei als AI technologie en tools volwassener worden”, aldus Abbabutulia. “AI kan de productiviteit en de gebruikerservaringen verbeteren door routinetaken te automatiseren en complexe beslissingen effectief te ondersteunen.”

Lees ook: Vijf tips voor een succesvolle ICT-uitrol

 

Reageer op dit artikel