nieuws

Physical Internet Lab moet logistiek van de toekomst versnellen

Supply chain 2145

Physical Internet Lab moet logistiek van de toekomst versnellen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft het eerste Physical Internet lab van Nederland geopend. Het lab is een plek zijn waar bedrijven, onderzoekers en studenten met elkaar kunnen sparren over Physical Internet.

Dat het Physical Internet lab (PI-lab) in Groningen geopend wordt, is niet geheel onverwacht. De universiteit doet al geruime tijd onderzoek naar het logistieke model van de toekomst. Het PI-Lab moet de ontmoetingsplek worden van Physical Internet Nederland. Ontmoeten, inzichten delen, data uitwisselen en kennis uitwisselen zijn de hoofdmoten van het lab.

Het PI-lab wil ook de contacten met het bedrijfsleven en non-profit organisaties versterken. Dit moet gebeuren door real-time simulaties en visualisaties, onderzoeksbevindingen te bespreken en te valideren. Die moeten vervolgens dienen als opmaat richting praktische implementaties. Gestandaardiseerde containers vormen een van de ruggengraten van Physical Internet; hét logistieke model van de toekomst.

 

 

Lees ook
Physical Internet wat is het?

‘Physical Internet is een cruciale innovatie’
Physical Internet kan e-commerce helpen stroomlijnen

 

 

Physical Internet congres

Meer weten over Physical Internet? Van 18 tot 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres plaats in Groningen. Op dit congres komen naar verwachting 200 wetenschappers en vertegenwoordigers uit industrie en overheden uit de hele wereld samen.

 

Reageer op dit artikel