nieuws

E-fulfilment: deze ideeën moeten voor verbetering zorgen

Supply chain 1644

E-fulfilment kan slimmer, sneller, efficiënter. Hoe? 40 studenten en professionals uit de wereld van ICT en logistiek lanceerden hun plannen tijdens de e-fulfilment hackaton.

E-fulfilment: deze ideeën moeten voor verbetering zorgen

De tweede hackathon van e-Fulfilment Hub stond volledig in het teken stond van Internet of Things in e-fulfilment. De business cases behandelden innovatieve toepassingen van ICT in logistiek en e-fulfilment. Augmented reality, pick and pack en analysetools voor het voorspellen van de ideale voorraad kwamen aan bod. De hackaton werd vrijdag 9 juni gehouden in ECI Cultuurfabriek in Roermond.

2 werelden

Het doel van de hackaton? het verbinden van de ‘innovatieve’ wereld van ICT aan de ‘traditionele’ wereld van logistiek. Van acht uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds gingen 40 professionals en studenten met diverse achtergronden aan de slag. Samen zochten de deelnemers in teamverband naar creatieve oplossingen en innovatieve adviezen voor één van de drie complexe vraagstukken die werden ingebracht door het bedrijfsleven.

 

 

 

Het ging onder meer over de toepassing van augmented reality, het voorspellen van een ideale voorraad en het voorkomen van fouten in een pick and pack proces. De hackaton was opgedeeld in 2 niveaus: middelbare scholieren en hoger onderwijs (MBO, HBO en universitair) De finale is in december. Dan worden de 2 winnaars bekendgemaakt.

 

 

Lees ook
In 6 stappen naar de juiste e-fulfilment speler

Dit zijn de e-fulfilmentspelers van Nederland

 

e-Fulfilment Hub

De hackathon is een initiatief van de e-Fulfilment Hub. e-Fulfilment Hub  een samenwerkingsverband van elf Midden-Limburgse ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Het samenwerkingsverband is specifiek gericht op kleine tot middelgrote webshops die pan-Europees willen expanderen.

 

Reageer op dit artikel