nieuws

Avebe wint finale The Fresh Connection-competitie

Supply chain 2092

Avebe wint finale The Fresh Connection-competitie

Het team van Avebe heeft de Nederlandse finale van de supply chain game competitie, The Fresh Connection (TFC) gewonnen. Het team heeft zich daarmee geplaatst voor de wereldfinale komende september in Milaan, Italië.

De 8 best presterende teams uit de voorrondes van TFC gingen gisteren in De Apenheul in Apeldoorn met elkaar de strijd aan. Tijdens de finale -die vorig jaar werd gewonnen door een team van logistiek dienstverlener Ewals Cargo Care -gingen het er vooral om hoe teams beslissingen zo optimaal mogelijk beslissingen maakten op het gebied van supply chain, operations, sales en purchasing.

FrieslandCampina op plaats 2

Het winnende Avebe-team koos voor een responsieve marktstrategie. Deze strategie werd consistent doorvertaald naar supply chain, operations en inkoop. Deze aanpak door bleek geen monkey business en leverde hen uiteindelijk de winst op. De tweede en derde plaats werden behaald door teams van respectievelijk FrieslandCampina en Argusi.

Strategie gericht op hoge servicegraad

Over hun strategie zeggen de deelnemers van team Avebe dat ze een bedrijf wilden dat producten van goede kwaliteit verkoopt, met een hoge servicegraad en een goede houdbaarheidsdatum voor de klant. Het team – ‘Innovation by Nature’ – ging voor hoge verkoopprijzen en hierop is vervolgens de rest van de supply chain hierop aangepast.

Internationale TFC-finale in Milaan

The Fresh Connection supply chain game – het spel waarbij het zaak is om een fictief vruchtensap bedrijf zo goed mogelijk te laten presteren – is de laatste jaren steeds populairder geworden onder grote productiebedrijven. Inmiddels doen veel internationale bedrijven – Michelin, Adidas en Siemes, mee aan deze jaarlijkse challenge  In september gaat het team van Avebe zich in Milaan meten met de winnaars uit andere competities wereldwijd en strijden om een Executive Course aan het vooraanstaande Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston.

Reageer op dit artikel