nieuws

6 bedrijven behalen hoogste Lean & Green standaard tot nu toe

Supply chain 2874

6 bedrijven behalen hoogste Lean & Green standaard tot nu toe

De hoogste Lean & Green standaard tot nu toe. 6 bedrijven hebben die op zak en mogen zich koploper noemen. Zij werden donderdag officieel bekroond met de duurzaamheidsprimeur.

De uitreiking van de 3e Lean & Green sterren aan de 6 bedrijven, volgt een jaar na de presentatie van de duurzaamheidscategorie. De koplopers zijn: Boston Scientific International, CHEP Benelux, Lekkerland Nederland, Moonen Packaging, Tielbeke Transport en Kuypers Neer.

Voorwaarden 3e ster

Als eis voor een derde ster moeten bedrijven 75 procent van een totale CO2 uitstoot (of volume) in ogenschouw nemen met betrekking tot het dc en de uitgaande vervoersstroom. Dat deel gaat in de analysetool van Lean & Green, waaruit vervolgens een nieuw besparingsdoel (gemiddeld tussen de 8 en 12 procent) zal rollen. Het nieuwe doel moet in drie jaar gerealiseerde kunnen worden. De koplopers krijgen wellicht binnenkort gezelschap van 3 andere bedrijven. BCTN, Jumbo Supermarkten en Rensa, dat onder meer experimenteert met afval als brandstof,  hebben hun plan van aanpak voltooid.

 

Reductietargets sterrenprogramma van Lean & Green Europe

1e Lean & Green Star: 20% CO₂-reductie, 50% scope, binnen 5 jaar

2e Lean & Green Star: 10% CO₂-reductie, 65% scope, binnen 3 jaar

3e Lean & Green Star: 5% CO₂-reductie, 75% scope, binnen 2 jaar.

4e Lean & Green Star: aantoonbaar op koers naar klimaatdoel – jaarlijks opnieuw gemeten.

5e Lean & Green Star: zero emissie.

 

 

Ook de andere categorieën kwamen aan bod. In totaal werden nog eens 14 bedrijven gelauwerd voor hun duurzaamheidsinspanningen.

Winnaars van de 2e Lean & Green Star
4 bedrijven namen de Lean & Green 2e Star in ontvangst: Cargill, van der Wal, PostNL Pakketten Benelux, Refresco Benelux

Winnaars van de 1e Lean & Green Star
4 bedrijven namen de 1e Lean & Green Star in ontvangst: Nedcargo Logistics, Rabelink Logistics, Schotpoort Logistics Eerbeek, E. van Wijk Logistics

Winnaars van de Lean & Green Award
6 bedrijven sloten zich aan bij het Lean & Green netwerk en ontvingen de Lean & Green Award. Voor logistiek: Coolblue, Bas van Ewijk Logistics, Euro Pool System International, S&R transport. Arriva Personenvervoer Nederland en Quicargo.

 

 

lean & greenNieuwe ambassadeurs

Henk Krougman, Supply Chain Development Manager van Cargill en Mischa van den Berg, Manager Customer Service en Operational Freight van Refresco, zijn door Connekt benoemd tot Lean & Green Ambassadeur.Samen met 14 andere Ambassadeurs ondersteunen zij het doel van Lean & Green door meer aandacht te vestigen op de urgentie van en de kansen voor duurzame logistiek en mobiliteit.

Reageer op dit artikel