nieuws

Tom van Dam is weekwinnaar vier van voorraadtest

Supply chain 2588

Tom van Dam is weekwinnaar vier van voorraadtest

Masterstudent Tom van Dam van Tilburg University is vierde weekwinnaar van de Nationale Voorraadtest. Hij schrijft momenteel aan zijn thesis en hoopt in juni zijn studie af te ronden. In diezelfde maand mag hij tijdens de Nationale Voorraaddag laten zien waarom hij een plek verdient in het Slimstock Toptalent programma. 

Naam: Tom van Dam

Leeftijd: 25 jaar

Opleiding: Master Supply Chain Management aan Tilburg University

Waarom doe je mee aan de Nationale Voorraadtest?

“Zowel tijdens mijn MBO Logistiek, HBO Logistics Engineering en nu tijdens mijn Master Supply Chain Management heb ik veel gewerkt met voorraad methodieken en forecasting. Het leek mij leuk eens te kijken hoeveel ik hier nu van weet.”

Hoe ging het maken van de test?

“Het ging goed! Ik wist aardig wat antwoorden zeker en bij de rekenopgaven over voorraad kwam ik goed uit, maar de tijdfactor brengt wel wat extra dimensie aan de test. Dat ik de test zo goed gemaakt had, dat ik weekwinnaar zou zijn had ik niet verwacht.”

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Tijdens mijn opleiding heb ik veel kennis opgedaan over voorraadbeheer. Door bij verschillende bedrijven stage te hebben gelopen heb ik veel praktijkervaring op kunnen doen en de theoretische benaderingen in de praktijk kunnen toepassen. Ook heb ik een S&OP project gedaan bij een productiebedrijf waar deze facetten uitgebreid aan bod kwamen. Daarbij blijft het interessant hoe voorraadbeheer wordt uitgerold in de supply chain, in mijn ogen is het cruciaal voor een SCM proces.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Ik ben nu bezig met het schrijven van mijn masterthesis over retouren supply chain management en dit rond ik in juni af. Daarna ga ik op zoek naar een uitdagende baan waar ik zowel operationeel als projectmatig betrokken wil zijn in de logistiek of supply chain management. Ook vind ik e-commerce een interessante ontwikkeling die ik nauwlettend in de gaten hou en waar ik veel in contact mee ben door mijn bijbaan als projectcoördinator bij DeliveryMatch, een order- en transport management systeem dat gebruikt wordt door E-commerce partijen.”

Presenteren op Nationale Voorraaddag

Tot het einde van de competitie wordt er iedere week een weekwinnaar gekozen uit de deelnemers aan de Nationale Voorraadtest. Alle weekwinnaars worden uitgenodigd voor de Nationale Voorraaddag op 7 juni, bij ​Kasteel de Vanenburg in Putten. Tijdens deze dag geven zij een presentatie waarin zij mogen motiveren waarom juist zij een plekje verdienen in het Slimstock Toptalent Programma.

Nationale VoorraadtestDe Nationale Voorraadtest 2018 is van start

Meedoen met de Nationale Voorraadtest kan tot en met 21 mei 2018. Weekwinnaars winnen een Slimstock Dopper. De overall winnaar(s) maken kans op een baan als young professional in het Slimstock Toptalent Programma.

Lees ook de blog van Paul Durlinger: ‘Ik weet heeeel veeeeel over voorraadbeheer!’

Reageer op dit artikel