nieuws

Nationale Voorraaddag: meer rendement door ketensamenwerking

Supply chain 2210

Nationale Voorraaddag: meer rendement door ketensamenwerking

Voorraadhoudend Nederland komt op donderdag 7 juni weer samen in Kasteel Vanenburg in Putten. IMCC organiseert dan de jaarlijkse Nationale Voorraaddag met als thema ketensamenwerking. Nieuwe ontwikkelingen en praktijkcases zullen worden gedeeld. Een voorproefje.

De wereld verandert: er komen nieuwe verkoopkanalen, klanten worden grilliger, concurrentie neemt toe, assortimenten worden groter en life cycles korter. Alleen door een perfecte afstemming tussen afdelingen, en samenwerking met toeleverancier en klanten, kan het rendement van bedrijven structureel verbeteren en marges overeind worden gehouden. Tijdens de Nationale Voorraaddag komen alle elementen die belangrijk zijn binnen ketensamenwerking in het uitgebreide programma aan bod. Bedrijven geven praktische voorbeelden, dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel schetst trends en oud-hockey coach Marc Lammers laat zien hoe je een team bouwt waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Ketensamenwerking

Een van de bedrijven die aan het woord komt op 7 juni is Greetz. Ronald van Hekezen, directeur supply chain & operations bij deze online retailer in gepersonaliseerde geschenken, vertelt over zijn reis naar optimale voorraad en ketensamenwerking gedurende het ochtendprogramma. Newco, leverancier van non-food artikelen voor tankstations, heeft begin 2018 een service voor Vendor Managed Inventory (VMI) ontwikkeld. Hiermee neemt  het bedrijf het voorraadrisico van tankstationondernemers uit handen. In een van de sessies tijdens het middagprogramma vertelt projectleider Cor Fraanje hoe dit precies werkt.

Supply chain game

’s Middags zijn er diverse kennissessies bij te wonen over de onderwerpen voorraad management, ordermanagement, leveranciers management en transport management. Er kan ook een supply chain game worden gespeeld waarin deelnemers spelenderwijs de kracht van samenwerking zullen ondervinden. Wetenschappers van de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen zullen in twee aparte sessies een update geven van recent onderzoek naar voorraadallocatie en voorraadbeheer voor e-commerce.

Nationale Voorraadtest

Alle weekwinnaars van de Nationale Voorraadtest gaan in een aparte ruimte tijdens de Nationale Voorraaddag zichzelf presenteren. Zij mogen motiveren waarom juist zij een plekje verdienen in het Slimstock Toptalent Programma. Aan het einde van de Nationale Voorraaddag, tijdens de netwerkborrel, worden de winnaars publiek bekend gemaakt.

 

Reageer op dit artikel