nieuws

Manhattan aan de slag met digitale vrachtmarktplaats

Supply chain 2175

Manhattan aan de slag met digitale vrachtmarktplaats

Manhattan Associates is een samenwerking aangegaan met FreightRover, een digitale vrachtmarktplaats. Daarmee krijgen vervoerders de mogelijkheid om betrouwbare capaciteit te vinden bij een groot aantal aanbieders.

TMS klanten van Manhattan kunnen nu FreightRover’s Digital Freight Matching platform inzetten om op efficiënte wijze betrouwbare  vervoerders te vinden en te contracteren, maar ook om volgens de softwareleverancier tarieven te verlagen, vracht te volgen en betalingsdiensten te versnellen.
“Het is steeds moeilijker om capaciteit te vinden, waardoor vervoerders gedwongen worden om buiten hun vaste vervoerdersbestand te kijken om aan hun vrachtbehoeften te voldoen”, zegt Pieter van den Broecke, managing director Benelux en Duitsland bij Manhattan Associates. “Manhattan kiest er voor om met FreightRover samen te werken en hiermee één van de grootste dilemma’s in de branche op te lossen. Deze vorm van deeleconomie geeft onze TMS-klanten  de mogelijkheid om snel en gemakkelijk nieuwe vervoerders vinden zonder dat dit ten koste gaat van hun standaarden op het gebied van veiligheid, beveiliging en service.”

Beter zicht op binnenkomende voorraad

Manhattan heeft ook een aantal verbeteringen doorgevoerd in zijn TMS mobile-applicatie waarbij samenwerking, connectiviteit en zichtbaarheid van de vervoerders worden verbeterd. De mobiele app is bijgewerkt met een geofencing-functionaliteit die het proces voor het traceren van zendingen automatiseert en vereenvoudigt. Tevens helpt de app bij het vergroten van de veiligheid van de chauffeur en de naleving van wet- en regelgeving. “De automatisering van het trackingproces met geofencing biedt een beter inzicht in de in-transit voorraad en helpt yard- en dockbeheer te verbeteren, waarbij vestigingen zich beter kunnen voorbereiden op de binnenkomst van goederen”, zegt Van den Broecke.
In het kader van nieuwe regelgeving worden vervoerders gedwongen om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van goederen die onderweg zijn. De TMS software bevat vanaf nu ook temperature tracking mogelijkheden, die inzicht bieden in zowel de geplande als de werkelijke temperatuurmetingen gedurende het hele verzendproces.
Andere nieuwe functionaliteit betreft onder andere onboard connectiviteit voor standaard EDI-transacties, verbeterde interfaces voor boekingskosten en deelfacturen, realtime weerinformatie en uitgebreider contractbeheer.

Hoge waardering van Gartner

Onlangs is Manhattan door Gartner benoemd tot ‘Visionair’ in het Magic Quadrant voor Transport Management Systemen (TMS). Het marktonderzoeksbureau vergelijkt leveranciers op basis van de volledigheid van hun visie en hun uitvoerend vermogen. De TMS-oplossing van Manhattan overbrugt zowel de inhoudelijke mogelijkheden en complexe integraties die nodig zijn voor top-tier klanten (verladers die meer dan 80 miljoen euro per jaar aan vracht besteden) als middelgrote klanten (verladers die tussen de 20 en 80 miljoen euro per jaar aan vracht besteden) om te komen tot een lagere TCO (Total Cost of Ownership). Het jaarlijks verslag van Gartner vermeldt, dat het beheren van transportkosten, het creëren van interne efficiëntie, het verhogen van de zichtbaarheid en het veiligstellen van de transportcapaciteit momenteel de belangrijkste redenen zijn om te investeren in een TMS.

Reageer op dit artikel