nieuws

Maarten Mesu is derde weekwinnaar van Nationale Voorraadtest

Supply chain 2799

Maarten Mesu is derde weekwinnaar van Nationale Voorraadtest

RUG-student Maarten Mesu vulde nietsvermoedend de Nationale Voorraadtest in. Tot zijn verrassing kwam hij als derde weekwinnaar uit de bus. De masterstudent loopt momenteel stage en lonkt naar een baan als adviseur/projectleider, misschien wel bij Slimstock. Een van de weekwinnaars van de competitie van 2018 maakt kans op een plek in het talentprogramma van de voorraadoptimalisatiespecialist.

Naam: Maarten Mesu

Leeftijd: 22

Opleiding: Master supply chain management aan de Rijksuniversiteit Groningen

Waarom doe je mee aan de Nationale Voorraadtest?

“Ik heb meegedaan aan de Nationale Voorraadtest omdat het me leuk leek mijn skills op het gebied van voorraadbeheer te testen. In eerste instantie vulde ik de test nietsvermoedend in. Gedurende mijn opleiding heb ik al veel te maken gehad met voorraadbeheer, waardoor het mij een interessant onderwerp leek. Toen bleek dat ik weekwinnaar was geworden, was ik aangenaam verrast; hopelijk brengt het mij tot iets moois! Bovendien kan een dergelijk concept interessant zijn voor je carrière en loopbaan, bij een goed resultaat is er van alles mogelijk rondom een mooie kans.”

Hoe ging het maken van de test?

“Het maken van de test was moeilijk. De vragen waren lastig binnen de tijdslimiet te maken, vooral wanneer er rekenwerk bij nodig was. Bovendien zijn de onderwerpen ook al weer enige tijd geleden (dat ze behandelt zijn tijdens mijn studie), dus ik moest mijn geheugen wel even opfrissen. Toch ging het me vrij goed af met 9 goede antwoorden, ik had niet verwacht daar iets mee te bereiken en toen bleek ik opeens weekwinnaar. Een aangename verassing!”

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Vanuit mijn opleiding heb ik al veel te maken met voorraadbeheer, niet alleen tijdens mijn master supply chain management, ook tijdens mijn bachelor bedrijfskunde. Het vinden van oplossingen, de nieuwste technieken en uiteraard het behalen van een optimaal resultaat in iedere organisatie spreekt mij erg aan. Bovendien vind ik het leuk om gezamenlijk met andere partijen (intern maar ook extern) te bespreken. Binnen een supply chain is ketensamenwerking in mijn ogen zeer belangrijk.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Momenteel volg ik een internship bij AC Adviseurs te Heerenveen. Daarna hoop ik mijn master supply chain management af te ronden en eventueel te beginnen aan een nieuwe master. Op den duur lijkt het mij interessant om bij grotere bedrijven binnen mijn vakgebied te werken, hopelijk zijn daarin mooie kansen te vinden. In de toekomst zie ik mijzelf in een adviserende rol bij verschillende bedrijven werken om leuke, verschillende projecten op te pakken en op te lossen. Mijn probleemoplossende skills helpen hierbij.”

Presenteren op Nationale Voorraaddag

Tot het einde van de competitie wordt er iedere week een weekwinnaar gekozen uit de deelnemers aan de Nationale Voorraadtest. Alle weekwinnaars worden uitgenodigd voor de Nationale Voorraaddag op 7 juni, bij ​Kasteel de Vanenburg in Putten. Tijdens deze dag geven zij een presentatie waarin zij mogen motiveren waarom juist zij een plekje verdienen in het Slimstock Toptalent Programma.

Nationale VoorraadtestDe Nationale Voorraadtest 2018 is van start

Meedoen met de Nationale Voorraadtest kan tot en met 21 mei 2018. Weekwinnaars winnen een Slimstock Dopper. De overall winnaar(s) maken kans op een baan als young professional in het Slimstock Toptalent Programma.

Lees ook de blog van Paul Durlinger: ‘Ik weet heeeel veeeeel over voorraadbeheer!’

Reageer op dit artikel