nieuws

Blockchain primeur voor Koopman Logistics

Supply chain 6771

Blockchain primeur voor Koopman Logistics

Als eerste logistieke dienstverlener in Europa zet Koopman Logistics Group blockchain in in de supply chain. Koopman digitaliseert met de techniek logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s.

Koopman levert in april de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor de opdrachtgever van het transport, Pon Logistics, betekent dit een volledige digitalisering van het vervoer van de auto van de opslaglocatie naar de dealer. Omdat het hele proces zich bevindt in een blockchain-omgeving, zijn data optimaal beveiligd en onveranderbaar.

Het gebruik van blockchaintechnologie past in de strategie van de Koopman Logistics Group die er op gericht is klanten inzicht te geven in hun hele logistieke keten. Dankzij blockchain kunnen naast ‘track & trace’ ook alle overdrachtsprocessen in de keten worden gedigitaliseerd. Denk daarbij aan de vrachtbrief, douaneprocessen, facturatie en betaling. De innovatie leverde de logistieke dienstverlener eind maart een prijs op.

 

Wat is blockchain?

 

Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group: “Blockchain maakt het mogelijk om logistieke data versleuteld op te slaan, zodat manipulatie niet meer mogelijk is. Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, geven we onze klanten enorme mogelijkheden om het inzicht in hun keten te vergroten en hun processen te optimaliseren. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd, een bekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen. Daarnaast helpen wij de grote automobielfabrikanten waarvoor wij werken, om voor hun dealers meer inzicht te verschaffen over het daadwerkelijke moment van levering van de bestelde auto”.

 

Lees ook
Iedere supply chain presteert beter met blockchain

 

Digitale diensten

Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs en grote fleetowners. Na de operationele tests van blockchain met PON zal Koopman Logistics Group de technologie voor al zijn klanten beschikbaar maken.

Reageer op dit artikel