nieuws

Nationale Voorraadtest 2018 is van start

Supply chain 2580

Nationale Voorraadtest 2018 is van start

De jaarlijkse online kennistest over voorraadbeheer, forecasting en EOQ is weer begonnen. Slimstock roept studenten logistiek, supply chain management, operations management of econometrie op om mee te doen. De winnaar verdient een plek in het Slimstock Toptalent programma en gaat werken voor het toonaangevende bedrijf in voorraadbeheeroptimalisatie waarbij een baan in het buitenland een van de opties kan zijn.

Vanaf nu tot medio mei loopt de competitie Nationale Voorraadtest. Studenten kunnen deze vragenlijst invullen en zo hun kennis testen en ondertussen meestrijden om de hoofdprijs: een plek in het Slimstock Toptalent programma. Het biedt jonge professionals de kans om zich binnen de supply chain te ontwikkelen op het gebied van consultancy, sales of development. Dat kan zowel in het binnen- als in het buitenland.

Werken in Dubai

Winnaar van twee jaar geleden, Wesley van Kemenade, heeft inmiddels het Toptalent programma

Van links naar rechts: Wesley van Kemenade, Eric van Dijk, Michel Winter, Denise Tolsma en Anne van der Weerd

Wesley van Kemenade op links met Eric van Dijk en Michel Winter van Slimstock en de andere twee winnaars in 2015 Denise Tolsma en Anne van der Weerd

afgerond en is nu voor Slimstock aan de slag in Dubai. “Ik vulde drie jaar geleden als master student supply chain management nietsvermoedend de test in. Ik wist toen niet dat ik eigenlijk voor een baan aan het solliciteren was. Daarna volgden er wat assessments en de laatste vraag was: Je bent uitgenodigd voor de Nationale Voorraaddag, hoe ga je ons overtuigen dat jij die baan moet krijgen? Toen voelde ik wel even wat stress bij mezelf opkomen. Tijdens de dag zelf ging het ook niet helemaal goed, maar ik ervoer wel de passie en de open cultuur van Slimstock en het respect wat ze hebben in de markt. Dat overtuigde mij ervan dat dit de beste plek voor mij was om te gaan werken. Na mijn afstuderen begon ik twee jaar geleden in het Young Professional Program waar ik mezelf heb kunnen ontplooien. Ik heb Slimstock leren kennen en zij mij. Het programma hielp mij om een richting te kiezen die mij het beste lag, namelijk een rol als inventory management consultant. En dat heeft nu geleid tot een vervolgstap om Slimstock te helpen groeien in de MEA regio vanuit Dubai.

Lees ook: Je wint de met de Nationale Voorraadtest een baan.. en dan?

 

De Nationale Voorraadtest

De Nationale Voorraadtest is een initiatief van Slimstock en is speciaal ontwikkeld voor logistiek en supply chain studenten. De test bestaat uit twintig meerkeuzevragen, samengesteld door expert Paul Durlinger. Bij een zeer goede score wordt de deelnemer gevraagd een open vraag te beantwoorden en zijn of haar motivatie om de baan te winnen te delen. Studenten kunnen tot en met 21 mei deelnemen aan de test om kans te maken op de hoofdprijs.

Weekwinnaars

Tijdens de actieperiode worden er ook prijzen uitgereikt aan de weekwinnaars. Diegene met de hoogste weekscore zal worden geïnterviewd door een redacteur van Logistiek.nl. Dit jaar krijgen de weekwinnaars een Slimstock Dopper. Begin juni worden de beste deelnemers gescreend waarna ze een uitnodiging krijgen voor de finale. Deze wordt gehouden op de Nationale Voorraaddag op 7 juni in Kasteel de Vanenburg in Putten. De huidige Young Professionals helpen deze dag bij het selecteren van hun nieuwe collega’s.

Doe mee!Nationale Voorraadtest voor studenten van start

Om kans te maken op de hoofdprijs, een baan bij Slimstock, kunnen logistiek en scm studenten tot en met 21 mei 2018 meedoen aan de Nationale Voorraadtest

 

 

Kennispartner

Slimstock is al ruim twintig jaar wereldwijd kennispartner in forecasting en voorraadoptimalisatie en marktleider in Europa. Het bedrijf heeft kennisdeling hoog in het vaandel staan en bedient ruim 700 klanten wereldwijd met een combinatie van supply chain software, kennis en praktijkervaring. “Kennisdeling en ontwikkeling zijn uiteraard een belangrijk onderdeel van het Slimstock Toptalent programma. Door het volgen van verschillende opleidingen aan de Slimstock Academy, de grote (internationale) projecten en de analyse van meer dan 100 supply chains per jaar zijn we in staat de Toptalenten een voorsprong te geven die niet meer in de halen is,” aldus Winter.

Reageer op dit artikel