nieuws

LSP nu onderdeel van global software-ontwikkelaar

Supply chain 1859

LSP nu onderdeel van global software-ontwikkelaar
Erik Wilting, Richard White en Marco Pieplenbosch

WiseTech Global is de nieuwe eigenaar van LSP Solutions in Ede. Het bedrijf heeft veel expertise opgebouwd rond douaneafhandeling en warehouse management.

Vanuit Ede biedt LSP al geruime tijd softwareoplossingen aan op het gebied van douaneafhandeling, douane-entrepot administratie, contractlogistiek en warehouse management. LSP heeft systemen draaien bij bedrijven als Damco, Geodis, JCL Logistics, Vos Logistics en Hitachi Vantara. WiseTech Global is van oorsprong een Australische softwarebedrijf, dat zich richt op internationale goederenstromen met meer dan 7.000 klanten in 130 landen, waaronder 33 van de top 50 mondiale logistiek dienstverleners. Het belangrijkste product is CargoWise One voor optimalisatie van supply chain processen.

Nederland belangrijk als knooppunt

WiseTech CEO is Richard White. “Met de grootste haven van Europa en een uitgebreid en dynamisch handelsverkeer is Nederland een belangrijk logistiek knooppunt. Door LSP op te nemen in de WiseTech groep vergroten wij ons bereik in deze belangrijke markt. We gaan de kracht en innovatieve mogelijkheden van ons CargoWise One supply chain execution platform bundelen met LSP’s software voor douaneafhandeling en warehouse management.”
Marco Pieplenbosch van LSP Solutions wil een volgende stap zetten met dit bedrijf waar momenteel twintig logistieke en ICT professionals werken. “Al meer dan twintig jaar ontwikkelen wij in nauwe samenwerking met onze klanten effectieve, flexibele producten met veel functionaliteit. Met de ontwikkelcapaciteit van WiseTech kunnen we onze mogelijkheden vergroten en onze klanten in hun logistieke proces beter ondersteunen met verdere automatisering, verbeterde productiviteit en het verkleinen van risico’s.”

Diverse overnames zorgen voor groei

CargoWise One stelt logistiek dienstverleners in staat om zeer complexe transacties uit te voeren op het gebied van vrachtvervoer, douane afhandeling, voorraadbeheer, scheepvaart, wegvervoer en grensoverschrijdende compliance, en om deze activiteiten te beheren in één database met meerdere gebruikers, functies, landen, talen en munteenheden.
Deze transactie volgt op recente overnames door WiseTech van andere douane- en logistieke softwareoplossingen in België, Ierland, Noord-Amerika, Australië, Azië, Italië, Duitsland, Brazilië en Taiwan.
De huidige leiding, Marco Pieplenbosch en Erik Wilting, gaat de integratie van LSP in de WiseTech Global groep aansturen en blijft ook de oplossing ondersteunen naar de markt.

Reageer op dit artikel