nieuws

Infor voorziet GT Nexus van voorspellende ETA’s

Supply chain 1279

Infor voorziet GT Nexus van voorspellende ETA’s
Infor heeft de GT Nexus en WMS applicaties van een update voorzien

Softwareleverancier Infor heeft het GT Nexus Commerce Network uitgebreid met machine learning en Internet of Things (IoT)-functionaliteiten. De toegevoegde technologie moet gebruikers vooral meer real-time inzicht geven in waar goederen zijn. Aanvullend is het WMS uitgebreid.

De update van de GT Nexus applicatie richt zich vooral op het goederenverkeer tussen havens. De WMS-update mikt op de goederenstroom en de visualisatie binnen magazijnen. Beide toevoegingen aan de basisapplicatie moeten gebruikers een real-time inzicht geven in waar goederen zijn en vertragingen in de logistieke keten voorkomen.

Update GT Nexus

Infor zet machine learning en IoT in als technologie voor het creëren van voorspellende ETA’s. Een combinatie van updates in het netwerk waarbinnen goederen bewegen, historische gegevens en transactiedata moet tot supply chain modellen leiden die up-to-date zijn. GT Nexus past op basis van deze data en de trends en patronen die zich voordoen parameters van modellen aan. Infor stelt dat de update in GT Nexus leidt tot een verbetering van de nauwkeurigheid met tachtig procent bij het voorspellen van aankomsten van goederen.

Inzicht in voorraadvolume op zee

Infor noemt de software die inzicht moet geven in alle goederenbewegingen op zee Live Ocean. Het IoT-aspect van de applicatie komt naar voren door het gebruik van het Automatic Identification System (AIS). Dit is een IoT-informatiebron die gps-data combineert met real-time informatie over schepen en de goederen die ze vervoeren. Data die beschikbaar komt is de scheepsstatus, de snelheid en de volgende/vorige aanloophaven. Met behulp van geofencing krijgen ketenpartijen een statusupdate als goederen een bepaalde geografische grens passeren. Er ontstaat inzicht in het voorraadvolume dat op zee beweegt.

3D Virtual Warehouse

In aanvulling op de veranderingen binnen GT Nexus heeft Infor ook het eigen WMS van een update voorzien. 3D Virtual Warehouse ondersteunt gebruikers bij het visualiseren en orkestreren van de magazijnstroom. De toevoeging moet helpen bij het sneller identificeren van knelpunten en het voorkomen dan wel oplossen van vertragingen. 3D Visual Warehouse werkt samen met Wave Management. Hierdoor zouden gebruikers de workflow, de orderconcentraties en de locaties met vertragingsrisico virtueel kunnen ‘zien’ en maatregelen kunnen nemen om problemen te voorkomen.

Reageer op dit artikel