nieuws

Tradecloud stelt supply chain netwerk open

Supply chain 1691

Tradecloud stelt supply chain netwerk open

Tradecloud opent zijn bestaande supply chain netwerk ook voor andere bedrijven dan de huidige klanten van de onderneming. Tradecloud leveranciers kunnen vanaf 2018 gratis toegang krijgen.

Het openstellen van het platform maakt het volgens Tonnis de Boer, ceo van Tradecloud, eenvoudig om orderprocessen te digitaliseren en de toeleverketen te integreren met die van klanten. De Boer stelt dat de integratie zal leiden tot meer verkopen en minder tijd die gaat zitten in een activiteit als orderhandling. De wijze van koppelen moet via een API of portal plaatsvinden.

Tradecloud: ‘behoefte aan eenvoudig data delen’

De Tradecloud ceo is van mening dat er onder inkopers een enorme behoefte om eenvoudig data te delen met ketenpartners. “Hierdoor neemt de voorspelbaarheid van de logistieke keten toe.” Uit recent onderzoek van Synertrade zou blijken dat een toenemend aantal inkopers in de maakindustrie een voorkeur heeft voor integratie waarmee zij voor meerdere leveranciers tegelijk het hele procurementproces van order tot factuur afhandelen.

Zie ook
Kapitaalinjectie voor supply chain platform Tradecloud

 

Voorspelbaar maken van logistieke keten

De redenen die de inkopers noemen voor de integratie zijn het voorspelbaar maken van de logistieke keten, het automatiseren van operationele, vaak handmatige, inkoopwerkzaamheden en het kunnen focussen op uitzonderingen in de keten. Dit heeft als voordeel dat de inkopers de aandacht kunnen verleggen naar het toevoegen van waarde in de relatie naar een klant toe.

Reageer op dit artikel