nieuws

Sligro investeert 100 miljoen in distributienetwerk

Supply chain 2190

Sligro investeert 100 miljoen in distributienetwerk

Sligro en Heineken hebben een definitief akkoord bereikt over de verkoop van de drankengroothandel van de brouwer aan het groothandelsbedrijf. Sligro investeert de komende jaren 80 miljoen tot 100 miljoen euro in zijn distributienetwerk.

De bedrijven kondigden in mei dit jaar al aan te willen samenwerken. Bij de groothandel van Heineken kunnen eigenaars en inkopers van cafés en restaurants terecht voor bier en cider, maar ook voor bijvoorbeeld frisdranken, water, gedistilleerde dranken, wijn, thee en koffie. Door die activiteiten over te nemen verwacht Sligro de omzet met zo’n 150 miljoen euro op te voeren.

Logistieke samenwerking

Ook gaan de ondernemingen samenwerken op het gebied van logistiek. Koen Slippens, directeur Sligro Food Group: “Er volgt nu een intensieve opstartfase en daarna een integratieperiode die drie tot vier jaar in beslag zal nemen. Om de gecombineerde food- en drankenleveringen mogelijk te maken zullen wij de komende jaren zo’n € 80 tot € 100 miljoen investeren ten behoeve van één geïntegreerd ‘state of the art’ distributienetwerk. De synergieën verwachten we daarna in de volle omvang te kunnen verwezenlijken.”

Inclusief chauffeurs werken bij het Heineken-onderdeel dat wordt overgenomen 370 mensen. Volgens een woordvoerder van Sligro verhuist een deel van het personeel mee naar Sligro. Daarnaast kan een aantal mensen bij Heineken aan de slag in een andere functie. Een aantal werknemers zou gekozen hebben voor een regeling. Dit geldt echter niet voor de chauffeurs, die zijn niet in dienst van Heineken of Sligro.

Contractduur

Volgens Sligro zal het drie tot vier jaar duren alvorens de activiteiten van Heineken volledig ingepast zijn. Het contract heeft een looptijd van vijftien jaar. Een overnamesom werd niet gemeld. Toezichthouder ACM gaf in september al akkoord voor de overname.

 

Reageer op dit artikel