nieuws

GS1 Nederland aan de slag met twee nieuwe bestuursleden

Supply chain 1008

GS1 Nederland aan de slag met twee nieuwe bestuursleden
Vera Bakker

Het bestuur van GS1 Nederland heeft zich versterkt met Vera Bakker, supply chain directeur van Unilever, en Ed van de Weerd, commercieel verantwoordelijk bij Jumbo Supermarkten.

Vera Bakker is  eerder dit jaar benoemd als vice-president supply chain van Unilever Benelux. Ze begon haar loopbaan bij Unilever in 1997 als trainee. Hiervoor was ze directeur van een Unilever fabriek in Brazilië, waar ze eerder al vier jaar lang supply chain verantwoordelijkheid droeg. Over haar benoeming als bestuurslid van GS1 Nederland zegt ze: “Bij Unilever kijken we voortdurend naar de inzet van nieuwe  technologieën, die de supply chain inzichtelijker, duurzamer en transparanter maken. Het gebruik van GS1-standaarden zijn daarbij onmisbaar. Alles draait om het delen van betrouwbare en correcte informatie met ketenpartners om zo gezamenlijk de business verder te helpen.”

Aanpakken van de strategische koers

Naast Bakker is ook Ed van de Weerd benoemd als nieuw bestuurslid. Hij is in het dagelijks leven commercieel directeur van Jumbo Supermarkten. “Als onderdeel hiervan denk ik na over het verrijken van ons assortiment met meer unieke producten en over de manier waarop wij met leveranciers samenwerken.”
Beide bestuursleden gaan aan de slag met de strategische koers en het vaststellen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland. Ook zullen zij zich inzetten om het draagvlak te vergroten en het gebruik van standaarden te stimuleren. De standaarden hebben als doel om de logistieke keten en e-commerce processen efficiënter te maken en een positieve impuls te geven aan de instore en digitale winkelervaring van consumenten.

Anticiperen op nieuwe ontwikkelingen

“Als gevolg van veranderende consumentbehoeften, (internationale) marktontwikkelingen, de opkomst van nieuwe technologie en nieuwe wetgeving verandert de wereld om ons heen in een hoog tempo. Het is dan ook van groot belang om de vinger voortdurend aan de pols te houden om vast te stellen of onze prioriteiten moeten worden aangepast aan nieuwe ontwikkelingen,” zegt Pieter Maarleveld, directeur van GS1 Nederland. Om hierop te anticiperen, heeft GS1 ‘Het Plan GS1 Nederland 2018+’ geïntroduceerd. Daarin staan de ambities, zowel als het gaat om de toepassing van GS1-standaarden, data-uitwisseling en datakwaliteit als om innovatie en het optimaliseren van de dienstverlening.

Elf bestuursleden uit retail en industrie

Het nieuw bestuur van GS1 Nederland bestaat naast Bakker en Van de Weerd uit voorzitter Hendrik Jan Roel (Albert Heijn), Harry Bruijniks (Euretco), Martijn Bonte (Wehkamp), Raymond de la Court (Akzo Nobel Decorative Coatings), Hennie Henrichs (Teva Pharmachemie), Gerard Kamsteeg (Technische Unie), Kees de Kat (Fruitmasters), Lieke Luttmer (Intergamma) en Guus Slik (C.I.V. Superunie).

Lees ook: ‘Productdata is de nieuwe P’

Reageer op dit artikel