nieuws

Automatisch labels printen vanuit ERP met nieuwe applicatie

Supply chain 1414

Type2Solutions introduceert het product One2Label Automation. Dat is een applicatie die het eenvoudig maakt om vanuit het bestaande ERP, WMS of MES automatisch labels te printen met barcodes voor op pallets en verpakkingen.

Automatisch labels printen vanuit ERP met nieuwe applicatie

Automatisch labels printen, zoals product- en palletlabels, is snel en effectief en voorkomt volgens Type2Solutions gebruikersfouten en verbetert daarnaast de performance. One2Label Automation ondersteunt alle barcodes en de veelgebruikte supply chain standaard, GS1. De applicatie is de nieuwste loot aan de boom met oplossingen die Type2Solutions biedt op het gebied van integratie en uitwisseling van data.

Snel en eenvoudig labels printen

One2Label automation

Productlabel uit een Zebra printer. Tekst in alle talen zijn mogelijk, zelfs als op de printer geen speciale lettertypen zijn geladen.

De applicatie is ontwikkeld op basis van de behoefte van klanten van Type2Solutions die al gebruik maakten van de SaaS-oplossing Palletlabel. Zij zochten een schaalbare on-premise oplossing die eenvoudig aangestuurd kan worden vanuit hun bestaande ERP, WMS of MES. “One2Label Automation sluit naadloos aan op het logistieke proces en is zowel robuust als flexibel. Met deze applicatie kan iedere organisatie op basis van trigger bestanden uit een bestaand IT-systeem automatisch en snel labels printen”, aldus Jack de Hamer, directeur Type2Solutions.

Lees ook: Driehonderd bedrijven over op Palletlabel

Labels printen in drie stappen

De applicatie werkt eenvoudig, in drie stappen.

  1. Eerst wordt het automatische printproces gestart vanuit de systemen ERP, WMS of MES naar aanleiding van een business event, bijvoorbeeld een verzending. Hierbij wordt er door het systeem een trigger file (databestand) aangeboden aan One2Label Automation.
  2. Deze applicatie neemt vervolgens het werk uit handen en combineert de gegevens in de trigger file met de label lay-out. Het genereren van barcodes, tellers en symbolen gebeurt volledig automatisch.
  3. Tot slot worden de gegevens samengevoegd met de lay-out en wordt het printer instructie bestand aangemaakt. Dit bestand in ZPL II® formaat (Zebra Programming Language) wordt door One2Label Automation direct naar de printers verstuurd, door de printers verwerkt en afgedrukt.

Bekijk ook het filmpje waarin duidelijk wordt hoe de applicatie werkt.

One2Label Automation is makkelijk te implementeren zonder aanpassingen te doen aan het bestaande ERP, WMS of MES en vergt geen grote IT-investeringen.

Lees ook: Syngenta stroomlijnt intake proces vendoren met Productlabel

 

Reageer op dit artikel