nieuws

Ook Amazon wordt ‘inbreker’

Supply chain 1597

Ook Amazon wordt ‘inbreker’

De last mile concurrentie tussen Amazon en Walmart krijgt een nieuw vervolg. Na Walmart breekt ook Amazon nu in in je huis om pakketten te bezorgen.

Walmart deed het al. Amazon volgt.  Nooit meer pakketten ophalen bij de buren of verplicht thuis zitten wachten. Amazon Key heet het nieuwe wapen in de strijd om de last mile.

Slimme deurbel en camera

Via een slimme deurbel kan de Amerikaanse reus het pakket tot in je huis bezorgen. Bezorgers scannen een barcode scannen waarna de deur eenmalig wordt geopend. En camera neemt alles op ter controle voor de bewoner.

Last mile tot in je koelkast

Dit systeem heeft veel weg van de techniek die Walmart op dit moment test. De Amerikaanse supermarktketen Walmart houdt een proef waarbij het de online bestelde boodschappen van zijn klanten letterlijk in de koelkast aflevert. Walmart doet de proef samen met start-up August Home, maker van deursloten met een internetverbinding.

Amazon lanceert zijn systeem, kosten 250 dollar, in Amerika. De dienst is in 37 Amerikaanse steden beschikbaar.

 

Lees ook
Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

Last mile concurrentie

Amazon en Walmart beconcureren elkaar flink op het gebied van last mile enn iet alleen op de grond. Zo lanceerde Amazon eind 2016 zijn idee van een vliegend fulfilment center. Enkele maanden later volgde Walmart met een soortgelijk vergaand plan.

Reageer op dit artikel