nieuws

Distributie schoolboeken blijkt geen abc’tje; duizenden leerlingen gedupeerd

Supply chain 1667

Chaos bij de distributie van (digitale) schoolboeken. Tienduizenden scholieren kregen deze zomer verkeerd materiaal of helemaal niets.

Distributie schoolboeken blijkt geen abc’tje; duizenden leerlingen gedupeerd

De distributie van (digitale) schoolboeken is uitgedraaid op een logistieke nachtmerrie. Tiendduizenden leerlingen kregen niets of verkeerd materiaal. Op dit moment kunnen vijfduizend leerlingen nog steeds niet bij hun digitale boeken.

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de chaos bij de distributie van schoolboeken voor het voortgezet onderwijs. Vooral de levering van digitaal lesmateriaal voor iPad liep in de soep, stelt Trouw. Eric Razenberg, voorzitter van de stichting Beter Digitaal Leren moet een objectief onderzoek naar de incidenten de werkelijke oorzaken blootleggen, waarna het technische systeem en de werkwijze kunnen worden aangepast. Stichting Beter Digitaal Leren vertegenwoordigt drie grote uitgevers (ThiemeMeulenhoff, Noordhoff en Malmberg) en twee grote distributeurs (Van Dijk en Iddink).

Tijdnood nekt supply chain

De grootste leverancier van digitaal lesmateriaal Van Dijk Educatie maakte donderdag in NRC/Handelsblad bekend dat het in tijdnood is gekomen doordat kort voor de aanvang van het schooljaar in één week tijd drie miljoen licenties voor digitale boeken aan de anonieme gebruiksnummers moesten worden gekoppeld. Daarbij is van alles misgegaan. Ook bij de aanlevering van de papieren boeken ging het niet goed, doordat er 40.000 ‘late bestellingen’ waren, terwijl dat er vorig jaar slechts 15.000 waren.

Reageer op dit artikel