nieuws

DHL lanceert nieuwe last mile oplossing

Supply chain 2363

DHL lanceert nieuwe last mile oplossing

DHL Parcel introduceert de DHL Locker, een compacte pakketkluiswand. De kluizen kunnen worden geopend via de smartphone.

De kluizenwand moet de e-commerce klant nog meer regie bieden over zijn bestelling. DHL hoopt met het nieuwe kluizensysteem zijn bereik te vergroten. DHL hoopt dat te realiseren door de kluizen smaller te maken.

Last mile in winkelcentra

De DHL Locker is de compactere versie van het DHL Parcelstation dat DHL Parcel in Nederland, Duitsland en Oostenrijk al in gebruik heeft. Vergeleken daarmee neemt de nieuwe locker minder ruimte in waardoor hij makkelijker te plaatsen is in winkels, winkelcentra en kantoor- en schoolgebouwen.

 

Lees ook
Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

Last mile innovaties DHL

DHL heeft de last mile als speerpunt gebombardeerd De Duitsers innoveren volop. Zo lanceerde het in oktober de bezorgrobot. Daarnaast geeft het bedrijf vol gas op de ontwikkeling van eigen elektrische bezorgauto’s: de Streetscooter. 

Kluizen testlocaties

Het kluizenwandsysteem wordt momenteel getest in Nederland. De eerste DHL Lockers staan op de volgende plaatsen: de winkelcentra Kronenburg in Arnhem, Koperwiek in Capelle aan den IJssel, De Hoven Passage in Delft , Sterrenburg in Dordrecht, Winkelhart in Etten-Leur, de Formido-winkels in IJsselstein (van Leeuwenhoekweg) en Rotterdam (Bergweg), Piet Spoed in Landgraaf en in de RET Metro Voorschoterlaan in Rotterdam.

De DHL Locker is ontworpen in samenwerking met Capgemini en productontwikkelaar Polygon.

 

 

Reageer op dit artikel