nieuws

Scania ondertekent mega contract defensie

Supply chain 4420

Scania ondertekent mega contract defensie

Het is definitief. Scania krijgt het mega contract van defensie. Het gaat om de levering van duizenden vrachtwagens.

De deal was in juni al officieus. Nu is het officieel. Scania gaat de komende jaren  2037 vrachtwagens leveren aan defensie.  Alle voertuigen zullen geproduceerd worden door Scania  Zwolle.

Service logistiek

In het contract is ook een serviceovereenkomst opgenomen waarin Scania en Defensie samenwerken aan het onderhoud aan de voertuigen. Deze serviceovereenkomst heeft een looptijd van 10 jaar. Het dealernetwerk van Scania Nederland wordt verantwoordelijk voor de service en het onderhoud. Dit is de grootste defensieorder in de geschiedenis van Scania.

 

Lees ook
Scania introduceert nieuwe generatie trucks

Verschillende vrachtwagens

De order omvat 2-, 3- en 4-assige 5-, 10- en 15-tons All Wheel drive trucks voor zeer uiteenlopende toepassingen. De order omvat tevens de levering van 185 gepantserde wisselcabines. Alle voertuigen worden uitgerust met een Euro 6 motor. De voertuigen zullen vanaf eind 2018 worden geleverd.

 

Reageer op dit artikel