nieuws

Manhattan breidt TMS uit

Supply chain 1260

IT leverancier Manhattan Associates gaat het Transportation Management Systeem (TMS) uitbreiden. Hiermee kunnen verladers voortaan gebruik maken van de voordelen van de deeleconomie binnen de transportsector.

Manhattan breidt TMS uit

Manhattan’s TMS 2017 stelt verladers in staat om eenvoudig capaciteit toe te voegen, de informatiestroom binnen uitgebreide distributienetwerken te verbeteren en realtime inzicht te verkrijgen in de voorraad die onderweg is. Het TMS is onderdeel van het onlangs aangekondigde Manhattan ActiveTM Supply Chain Solution suite.

Deeleconomie

De transportsector is geëvolueerd naar een deeleconomiemodel waarbij verladers die capaciteit willen toevoegen regelmatig met vervoerders samenwerken die niet tot hun belangrijkste primaire partners behoren. De meeste kleinere ondernemingen beschikken echter niet over een geavanceerde IT-infrastructuur, waardoor het voor hen lastiger is om aanbestedingen te doen, opdrachten binnen te halen en verzendingen te volgen.

TMS via app

Verkrijgbaar als een gratis te downloaden app in de Apple App Store of Google Play, maakt de mobiele applicatie van Manhattan’s vernieuwde TMS gebruik van de toegankelijkheid van smartphones en biedt kleine en middelgrote contractverladers te allen tijde realtime inzicht. Deze informatie draagt bij aan de gedetailleerde analytics, nauwkeurige planning en de verbeterde dienstverlening die noodzakelijk is binnen huidige supply chains.

“Net zoals bedrijven die deelauto’s aanbieden, smartphones inzetten om klanten snel en eenvoudig toegang tot vervoermiddelen te bieden, maakt TMS mobile gebruik van deze apparaten om verladers op een vergelijkbare manier moeiteloos toegang tot transportmiddelen te bieden. Het doel van dit nieuwe economische model is om klanten meer gemak te bieden en de service te verbeteren, terwijl de kosten omlaag gaan”, stelt Pieter Van den Broecke, managing director Benelux en Duitsland bij Manhattan Associates.

Aansluiting met vrachtplatform

Manhattan’s TMS 2017 introduceert ook de integratie met MacroPoint, een wereldwijd vrachtplatform dat verladers realtime inzicht biedt in de vracht die zij hebben toevertrouwd aan externe vervoerders. Deze integratie geeft gebruikers direct toegang tot een miljoen chauffeurs en ruim twee miljoen ELD/GPS verbindingen.

Lees ook: Recordcijfers voor Manhattan in 2016

Reageer op dit artikel