nieuws

Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail gebruiken nieuwe multimodale plantool

Supply chain 2974

Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail gebruiken nieuwe multimodale plantool

De logistiek dienstverleners Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail maken sinds kort gebruik van de zogeheten Hinterland cloud portal. Deze portal, die door Yellowstar Solutions is ontwikkeld, biedt de drie logistiek dienstverleners de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal modaliteiten met elkaar te combineren.

Volgens Yellowstar bestaat er onder logistiek dienstverleners een grote behoefte aan een portal waar in een omgeving inzicht wordt gegeven in de vervoersstromen van een toenemend aantal modaliteiten.

Ongelimiteerd modaliteiten toevoegen

Ook willen bedrijven order- en plan afwijkingen inzichtelijk krijgen en deze eenvoudig kunnen delen. De Hinterland cloud portal moet Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail hierbij helpen. De Hinterland cloud portal laat gebruikers een ongelimiteerd aantal modaliteiten toevoegen, zoals rail, weg en binnenvaart.

Oude systemen verleden tijd

Inter- en synchromodaal transport is in te plannen en aan te sturen vanuit een centrale cockpit. Volgens Osman Akdemir, directeur innovatie bij Yellowstar Solutions, kunnen bedrijven met het nieuwe platform inspelen op toekomstige ontwikkelingen en ze zijn niet langer gedwongen om te opereren op basis van oude systemen en bestaande denkwijzen.

Inter- en synchromodale logistiek wordt efficiënter

Yellowstar verwacht dat logistiek dienstverleners ondernemers dankzij de portal inter- en synchromodale logistiek efficiënter kunnen afhandelen op zowel trajecten met een korte- als lange afstand. Dit geldt in het bijzonder voor trajecten waarbij sprake is van veel veranderingen, zoals terminalvertragingen, files, laad- en losveranderingen.

Kloosterboer: veel modaliteiten gebruiken

Kloosterboer, gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerde logistiek werkt binnen de portal samen met barge bedrijf Honkoop. Kloosterboer boekt containers in met het systeem en wil daarbij zoveel mogelijk modaliteiten gebruiken die de verzending van containers van en naar de Rotterdamse Cool Port Vlissingen en IJmuiden effectiever maken.

Combineren planningsdata

Honkoop gebruikt de portal voor het plannen en boeken van bargevervoer. Railvervoerder Distri Rail heeft binnen het platform dankzij GPS-data gecombineerd met planningdata alle wagons in beeld op een interactieve kaart.

Uitwisseling gegevens eenvoudiger

Hierdoor zien planners afwijkingen en vertragingen. In aanvulling hierop kunnen ze track & trace informatie en document management zaken opvragen. Ook is de uitwisseling van gegevens met overheidsinstanties eenvoudiger, zoals nodig is bij inspecties of calamiteiten.

De voordelen van de Hinterland cloud portal zijn volgens Yellowstar onder andere:

  • het is eenvoudig om deel te nemen aan de cloudgebaseeerde portal, het platform is bovendien schaalbaar wat betreft het aantal gebruikers. Inloggen kan vanaf elk device op elke locatie.
  • de portal is voorzien van standaard EDI-business stekkers voor de intermodale wereld, wat het koppelen ermee eenvoudig maakt. Koppelingen met Portbase en bookingsystemen zijn aanwezig.
  • de portal ondersteunt logistiek dienstverleners bij het managen van de vervoerscapaciteit en het zo efficiënt mogelijk organiseren van de keten
Reageer op dit artikel