nieuws

JSF: daarom won Nederland mega logistieke order

Supply chain 3051

JSF: daarom won Nederland mega logistieke order

Nederland gaat alle reservedelen voor alle F-35 toestellen in Europa opslaan en verdelen. De mega logistiek order is een gevolg van jaren lobbyen, maar bovenal een goed doordacht logistiek plan.

Nederland wordt verantwoordelijk voor de onderdelenlogistiek van alle F-35 (JSF) toestellen in Europa. Het gaat om opslag, verzending en het beheer van reserveonderdelen van meer dan 400 F-35’s voor de komende decennia.

JSF deal na 10 jaar binnen

De logistieke man achter dit succes is René de Koning. Hij is al sinds 2006 met de deal bezig. Medio augustus kwam het verlossende en gehoopte bericht.
Waarom Nederland deze deal in de wacht heeft gesleept? Omdat we het beste logistiek idee hebben.

 

René de Koning geeft tekst en uitleg op Summit Ketenregie

Wat is nodig om gezamenlijke supply chain plannen wel van de grond te krijgen? René de Koning, de man achter de JSF deal geeft zijn visie.
Praat er over mee  tijdens de tweede Summit Ketenregie op 26 oktober 2017

 

 

Europese logistieke oplossing

De Koning: “De Amerikanen vroegen een warehouse en wat we hebben aangeboden is een complete Europese, logistieke oplossing. De Amerikaanse overheid garandeert landen dat ze altijd en overal kunnen vliegen met de F-35. Dus je hebt een Europese spare parts poule nodig. We hebben laten zien dat we het snappen.”

Lees alle ins en outs over de logistieke deal in het septembernummer van Logistiek magazine of digitaal.

Nog geen abonnee?
Bekijk de aanbieding

Reageer op dit artikel