nieuws

Körber neemt WMS-leverancier HighJump over

Supply chain 2406

Körber neemt WMS-leverancier HighJump over
Körber neemt HighJump over.

HighJump, WMS- en TMS-leverancier, is overgenomen door Körber. De Amerikaanse aanbieder van logistieke software komt daarmee in handen van een ambitieus Duits bedrijf. De overname van HighJump door Körber volgt op de eveneens recente overname van de Amerikaanse leverancier van logistieke software DMLogic.

Körber neemt met HighJump een WMS- en TMS-leverancier over waar vierhonderd personen werken. Het lijkt de nieuwe Duitse eigenaar van HighJump te doen te zijn om de aanschaf van de warehouse management software. Deze WMS-tools sluiten goed aan bij het bedrijfsonderdeel Körber Logistics Systems. Dit bedrijfsonderdeel focus op het leveren van digitale ‘oplossingen’ voor slimme fabrieken, distributiecentra, e-commerce en het managen van volledige supply chains.

Körber Logistics Systems

De Logistics Systems tak van Körber bestaat uit drie divisies. HighJump zal onder de softwaredivisie komen te vallen. Inconso AG, Aberle Software GmbH en DMLogic LLC vallen eveneens onder deze divisie. De overige twee onderdelen heten ‘system integration’ en ‘product solutions’. Gezamenlijk leveren deze bedrijfsonderdelen producten en services die varieren van systeemintegratie tot technologie voor opslag, (de-)palletiseren, conveyor systemen en software. Bestuursvoorzitter Stephan Seifert van Körber: “We laten hiermee zien dat we een leidende rol willen nemen op het gebied van supply chain management en cloud oplossingen.” De overname biedt volgens Seifert zijn bedrijf meer mogelijkheden om klanten wereldwijd te ondersteunen wanneer deze behoefte hebben aan logistieke softwarematige ondersteuning.

TrueCommerce maakt geen deel uit van HighJump-deal

HighJump is met kantoren aanwezig in de Verenigde Staten, Canada, het verenigd Koninkrijk, Australië en China. In Europa heeft het diverse partnerschappen gesloten, waaronder op WMS- en TMS-gebied met MP Objects. Binnen de EMEA-regio is IQ Professional Consulting een van de partners. Deze partner opereert voornamelijk vanuit Nederland. Het enige onderdeel van het bedrijf dat geen onderdeel uitmaakt van de overname is TrueCommerce, een cloudgebaseerd B2B e-commercenetwerk. Overigens is een overnameprijs niet bekend gemaakt.

WMS en TMS uit de cloud

Het cloudgebaseerde HighJump One Platform is de basis waarop diverse andere softwaretools werken, zoals dus WMS en TMS. Deze IT-applicaties moeten gebruikers ondersteunen bij warehouse management en intralogistieke en transport management activiteiten. De focus van de softwareleverancier ligt volledig op het aanbieden van applicaties die werken vanuit de cloud.

Reageer op dit artikel