nieuws

Jumbo wil grootste e-commerce speler van Nederland worden door Tech Campus

Supply chain 4014

Jumbo wil grootste e-commerce speler van Nederland worden door Tech Campus

Jumbo wil marktleider worden in e-commerce. Om de andere supermarkten voor te blijven, start het supermarktconcern een eigen Tech Campus.

De online omzet van Jumbo is het afgelopen jaar verdubbeld en maakt nu tussen de twee en drie procent van de totale omzet uit. De ambitie van Jumbo ligt veel hoger. Het bedrijf uit Veghel wil de grootste e-commercespeler worden in supermarktland. Om de online ontwikkelingen verder te stimuleren gaat Jumbo een eigen Tech Campus bouwen in Veghel.

Dat zegt financieel topman Ton van Veen van Jumbo in een vraaggesprek met Brabants Dagblad. Van Veen zegt uit concurrentie-overwegingen geen exacte cijfers over de online verkopen te willen noemen, maar heeft veel vertrouwen in de markt. ‘De groei zal voorlopig aanhouden’, zo laat hij optekenen in de krant.

Samenwerking met IBM

Bij het project werkt Jumbo onder meer samen met IBM. Van Veen ziet grote voordelen in het opzetten van een eigen online tak. ‘Nu huren we kennis en mensen in. Straks ontwikkelen we die kennis zelf en is die meteen toepasbaar in onze bedrijven.’ De eerste vijftien mensen en een manager voor de campus moeten nog dit jaar geworven worden.

 

Lees ook
Jumbo heeft nieuwe e-commerce directeur
Jumbo realiseert tweede e-fulfilment center in Raalte
Jumbo bouwt landelijk geautomatiseerd dc 

Tech Campus biedt werk aan 200 mensen

De eigen Tech Campus wordt naast het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel gebouwd en moet in de loop van 2018 volledig in bedrijf zijn. Op dat moment moeten er zo’n tweehonderd mensen zitten die zich behouden met het ontwikkelen van digitale toepassingen om het Jumbo-merk op het web te versterken. ‘Allemaal gericht op het makkelijker en klantvriendelijker maken van verkopen online’, aldus Van Veen tegen Brabants Dagblad.

Tech Campus apart onderdeel

De Tech Campus, opgezet als een apart bedrijfsonderdeel, past in de ambitie van Jumbo om zich online te ontwikkelen tot marktleider in Nederland. De campus wordt door middel van een brug verbonden met de Jumbo Foodmarkt die aan de andere kant van het kanaal in Veghel ligt. ‘Op die manier is er ook direct contact tussen de ontwikkelaars en de uiteindelijke klanten.’

Bron: Distrifood.nl

Reageer op dit artikel