nieuws

TNT: vooruitgang bij oplossen cyberaanval

Supply chain 2934

TNT: vooruitgang bij oplossen cyberaanval

TNT boekt enige vooruitgang in het oplossen van de cyberaanval met Petya-ransomware. Maar de  de problemen zijn nog niet volledig verholpen. TNT is cyberaanval bijna de baas Dat stelt het bedrijf via een woordvoerder. De zegsman verwees dinsdag naar een eerdere verklaring, waarbij de nationale en regionale diensten van TNT grotendeels weer operationeel zijn maar dat […]

TNT boekt enige vooruitgang in het oplossen van de cyberaanval met Petya-ransomware. Maar de  de problemen zijn nog niet volledig verholpen.

TNT is cyberaanval bijna de baas

Dat stelt het bedrijf via een woordvoerder. De zegsman verwees dinsdag naar een eerdere verklaring, waarbij de nationale en regionale diensten van TNT grotendeels weer operationeel zijn maar dat alles nog wel langer duurt. Ook op het intercontinentale netwerk heeft TNT nog last van vertragingen, aldus ANP.

MSD vindt remedie

Ook farmaceut MSD laat weten goede voortgang te boeken. “We zijn druk met het weer opstarten van bedrijfsprocessen”, verklaarde een woordvoerder. Omdat MSD, dat in Nederland vestigingen in Haarlem, Oss en Boxmeer heeft, een groot bedrijf is, is slechts een deel van de bedrijfsprocessen getroffen door de cyberaanval van vorige week. “Voor die getroffen processen hebben we snel alternatieve werkwijzen gezocht, maar dat willen we nu weer naar de normale manier omzetten.” Van de omvang van de geleden schade heeft MSD nog geen beeld. “Dat is nu nog te vroeg.”

 

Zo bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

 

Schade ransomware

De Nederlandse logistieke branchevereniging EVO Fenedex kon nog geen inschatting maken van de schade die bedrijven hebben opgelopen door de ransomware aanval van vorige week.

 

Lees ook de blog
De logistieke sector digitaal aangevallen

 

Zo had in Nederland ook containerbedrijf APM zwaar te lijden en lagen terminals in Rotterdam stil. APM heeft inmiddels de terminals weer beperkt operationeel.

Later in de week denkt EVO Fenedex met een concrete schatting te kunnen komen.

Reageer op dit artikel