nieuws

APM terminals herstellen langzaam

Supply chain 1340

APM terminals herstellen langzaam
APM Terminals Rotterdam

De terminal van containerbedrijf APM op de Maasvlakte I die vrijdag weer deels openging na de cyberaanval van dinsdag, kan nu ook weer worden gebruikt voor het afhalen van geïmporteerde lading. De terminal op Maasvlakte 2 herstelt langzamer van de cyberaanval.

Dat laat het bedrijf weten op de website. Sinds vrijdag kon al lading worden aangeleverd voor export. Om alle verkeer ordelijk te laten verlopen, kunnen vrachtwagens alleen op afspraak terecht.

APM was een van de bedrijven die de dupe werden van de cyberaanval met Petya-ransomware. Doordat er geen containers konden worden geladen of gelost, zijn ook veel andere bedrijven getroffen.

 

Cyberaanvallen in top 3 bedrijfsrisio’s

 

Geautomatiseerde terminal herstelt langzaam

Ook bij de tweede containerterminal van overslagbedrijf APM in de Rotterdamse haven zijn enkele werkzaamheden weer hervat. Vrachtwagens kunnen er eerder gearriveerde containers ophalen, het laden en lossen van schepen zelf ligt nog steeds stil.

 

 

De nieuwere terminal op Maasvlakte II werkt normaal volledig automatisch, waardoor de situatie daar wat complexer is. APM streeft er naar in de komende dagen ook andere activiteiten weer op te starten. Ook TNT, MSD en groothandel Raab Kärcher werden getroffen door de cyberaanval. Wat de status is bij deze bedrijven, is nog onbekend.

 

Reageer op dit artikel