nieuws

Smartphones stuwen groei e-commerce

Supply chain 1554

Smartphones stuwen groei e-commerce

E-commerce shoppers zullen meer en meer digitale apparaten gebruiken om aankopen te doen. Vooral de smartphone wint aan populariteit.

Dat is een van de conclusies van het UPS rapport genaamd ‘UPS Pulse of the online shopper’. Het gebruik van smartphones groeit flink sinds 2015. De helft van de smartphone gebruikers gebruikt de telefoon voor online aankopen.  Het gebruik van desktop en tablets daarentegen om online aankopen te doen, daalt. Hoewel smartphones terrein winnen zal de online groei uit alle apparaten komen.

 

Op tijd bezorgen grootste uitdaging e-commerce

 

Multi channel verliest terrein

Een andere conclusie uit het rapport is dat shoppers het gebruik van een verkoopplatform terrein wint van multi channel shopping. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

e-commerce

 

 

 

E-commerce stijgt met 23%

 

E-commerce groeit fors

Ook in Nederland zijn de vooruitzichten voor e-commerce rooskleurig. Webshops verdubbelen tot 2025 hun marktaandeel, verwacht het Economisch Bureau van ING. Nederlandse consumenten van 15 jaar en ouder hebben in het eerste kwartaal van 2017 € 5,55 miljard uitgegeven bij webwinkels, verdeeld over 44,43 miljoen aankopen. Zowel in online bestedingen als in online aankopen betekent dit een groei van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

e-commerce

Reageer op dit artikel