nieuws

Ewals Cargo Care wint finale van game The Fresh Connection

Supply chain 1911

Ewals Cargo Care wint finale van game The Fresh Connection
Het Team van Ewals Cargo Care won The Fresh Connection 2017

Het team van logistiek dienstverlener Ewals Cargo Care heeft de Nederlandse finale van The Fresh Connection Supply Chain Game van 2017 gewonnen.

The Fresh Connection is een game die bestaat uit een cross-functionele business-simulatie waarin deelnemers een specifieke opdracht voorgelegd krijgen. Met het behalen van de winst plaatste het Nederlandse team zich voor de wereld-finale die in september in Lissabon, Portugal wordt gehouden.

Op landgoed De Horst in Driebergen kwamen op maandag 19 juni de acht best presterende teams uit de voorrondes samen om de uitdagingen van The Fresh Connection het hoofd te bieden. Zeer geconcentreerd en met veel enthousiasme werd door de finaleteams geprobeerd de meest optimale beslissingen te nemen op het gebied van supply chain, operations, sales en purchasing.

Responsieve marktstrategie

Met hun fictieve vruchtensap-bedrijf wist het team The Ewals Connection tijdens deze Nederlandse finale bij alle rondes de beste prestatie neer te zetten. Het team van Ewals Cargo Care had gekozen voor een responsieve marktstrategie met een smal assortiment en heeft deze strategie vanuit een stabiele basis met kleine wijzigingen per ronde consistent doorvertaald naar supply chain, operations en inkoop. En dat leidde tot het juiste resultaat. “Duurzame groei leidt tot stabiel succes”, zegt Roel Swinkels, Jr. Purchase Engineer bij Ewals Cargo Care, over de gekozen strategie.

Wereld-finale in Lissabon

Bijna de helft van de top-productiebedrijven in de wereld neemt jaarlijks deel aan The Fresh Connection. Pepsico bijvoorbeeld, maar ook Mars en FrieslandCampina. In Lissabon gaat het team van Ewals Cargo Care zich in september meten met de winnaars uit andere competities wereldwijd en strijden om een Executive Course aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston.

 

Reageer op dit artikel