nieuws

Cyberaanvallen in top 3 bedrijfsrisico’s

Supply chain 2375

Cyberaanvallen in top 3 bedrijfsrisico’s

Geavanceerde cyberaanvallen zijn een steeds grotere zorg voor bedrijven. Cyberrisico’s behoren inmiddels tot de top 3 van bedrijfsrisico’s.

In 5 jaar tijd zijn cyberrisico’s een van de grootste zorgpunten geworden voor het bedrijfsleven. In 2013 was cyber het 15e toprisico. In 2014 sprong het naar 8e plaats. In 2015 was het de meest significante stijger met plaats 5.

 

 

Zie ook

Logistieke sector moet waakzaam zijn voor cyber aanvallen

Zo bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

 

 

Cyberrisico in top 3

Vorig jaar kwam cyberrisisco voor het eerst in de top drie. Ook dit jaar staat cyberrisico op plek 3 maar wel met meer reacties. 30% van de 1200 risico-experts uit 50 landen noemt cyber als groot risico. Dat is een procentpunt achter nummer twee risico, marktontwikkelingen. Zorgen om disruptieve supply chain staat met 37% opnieuw op nummer 1 als grootste zorgpunt.

 

Logistieke dienstverleners onderschatten cyberrisico’s

 

cyberrisico

 

Dat blijkt uit de Allianz Risk Barometer 2017 die is uitgevoerd door Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Cyberincidenten worden tevens aangehaald als belangrijkste lange termijnrisico voor bedrijven.

 

APM terminals en TNT nog steeds plat

 

Waarom cyberrisico een groeiende zorg is?

“Cyberrisico gaat niet weg en het heeft impact op mensen over de hele wereld,” zegt Emy Donavan, hoofd van Cyber ​​North America, AGCS. “Zorgen nemen toe omdat het nog steeds grotendeels onbekend is, is niet geïsoleerd voor een bepaald segment en verschillende bedrijfstakken en bedrijfsomvang betreft.”

 

cyber

 

Michael Bruch, hoofd van Emerging Trends bij AGCS: “Cyber-aanvallen kunnen sterkere gevolgen hebben voor bedrijven en samenlevingen via langdurige en wijdverbreide bedrijfsonderbrekingen.”

APM en TNT zwaar getroffen

De recente cyberaanvallen in mei en juni bevestigen die theorie. In mei werden zo’n 200.000 computers bij duizenden bedrijven wereldwijd getroffen door ransomware, waaronder Fedex en Deutsche Bahn. Eind juni was het weer raak.  Opnieuw werden grote logistieke bedrijven getroffen waaronder APM Terminals, Maersk, TNT en Saint Gobain.

Reageer op dit artikel