nieuws

Vinnie Schuurman is zesde weekwinnaar Nationale Voorraadtest

Supply chain 760

Vinnie Schuurman is zesde weekwinnaar Nationale Voorraadtest
Vinnie Schuurman is zesde weekwinnaar bij de Nationale Voorraadtest

“Ik heb mezelf misschien wat teveel tijdsdruk opgelegd.” Desondanks scoorde Vinnie Sc huurman 887 punten bij de Nationale Voorraadtest. Hij studeert Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht en is met zijn score de zesde weekwinnaar van de voorraadtest.

Naam: Vinnie Schuurman
Leeftijd: 19
Woonplaats: De Meern
Opleiding: Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Utrecht

Waarom heb je deelgenomen aan de Nationale Voorraadtest?

“Ik zag op Logistiek.nl een artikel over een eerdere deelnemer aan de Nationale Voorraadtest en het leek me wel leuk er een keer aan deel te nemen. Het onderwerp voorraad viel op omdat ik daar tijdens mijn stage nu mee te maken heb. Ook kwam voorraadbeheer voorbij in één van de vakken die ik tijdens mijn opleiding heb gehad.”

Wat vond je van de Nationale Voorraadtest?

“De Nationale Voorraadtest was niet eenvoudig, maar misschien had ik er iets meer uit kunnen halen. Ik heb de vragen best gehaast van een antwoord voorzien. Ik meen dat ik er vier of vijf minuten over heb gedaan. Die haast kwam mede doordat ik hoorde dat ik een afspraak had. De vragen waren niet alle even makkelijk omdat ik sommige afkortingen nog niet kende. Ik heb pas twee vakken gehad waarbij logistiek en supply chain werd behandeld.” De Nationale Voorraadtest is een initiatief van Slimstock Academy.

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Logistiek als onderwerp spreekt me wel aan. Tijdens mijn stage hou ik me bezig met het optimaliseren van het vooraadbeheer van spare parts in een multi-site supply chain. Ik focus op het herverdelen van voorraden tussen diverse locaties. Door mijn stage weet ik dus meer van dit onderwerp. Wat me in het onderwerp voorraadbeheer aantrekt is het werken met cijfers. Ik merk wel dat er tussen de aanpak van het ene en het andere bedrijf een groot verschil kan zitten. Niet elk bedrijf is even ver met het in kaart brengen en managen van het voorraadbeheer.”

Wat is je ambitie?

“Mijn ambitie is om eerst mijn hbo-opleiding af te maken. Daarna wil ik zeker een master volgen en vervolgens ‘iets’ met cijfers en berekeningen gaan doen. Dat gaat me wel makkelijk af. Nu loop ik stage bij een consultancybureau, maar of ik daar na mijn studies ga werken weet ik nog niet. Ik vind het sowieso lastig om nu al een richting te kiezen. Het zal iets kunnen worden met financiën, maar logistiek sluit ik na deze ervaring niet uit.”

Reageer op dit artikel