nieuws

25 jaar Ctac: van on-premise naar cloud

Supply chain 1105

25 jaar Ctac: van on-premise naar cloud
Ctac onderzocht al vroeg de mogelijkheden van Augmented Reality

IT-dienstverlener Ctac bestaat 25 jaar. De sectoren waarop Ctac zich richt zijn nog min of meer dezelfde: retail, productie en mobiliteit. Onderhuids is er veel veranderd. On-premise applicaties krijgen steeds vaker een cloudvariant. “Continu vernieuwen is nodig”, stelt ceo Henny Hilgerdenaar.

De vernieuwingsdrang van Ctac uit zich op allerlei manieren. Van het vroegtijdig testen van nieuwe technologie als Augmented Reality. Tijdens de VNSG-dagen in 2013, georganiseerd door de vereniging van SAP-gebruikers, liet het bedrijf al een AR-opstelling zien waarbij orderpickers met behulp van een bril niet alleen konden zien uit welke doos ze dienden te picken, maar ook wat er in de doos zat en hoeveel artikelen ze zouden moeten pakken.

Ctac sluit steeds meer partnerships

In de vijfentwintig jaar dat Ctac bestaat kreeg het bedrijf vooral bekendheid als leverancier van diverse SAP ERP-systemen. Inmiddels zijn daar diverse applicaties aan toegevoegd, waaronder ERP-applicaties van Microsoft. In de laatste jaren heeft de leverancier het portfolio aan diensten en software flink uitgebreid met behulp van partnerships. Zo breidde Ctac zijn omnichannel aanbod uit met het Product Information Management-platform (PIM) van inRiver. Op het gebied van omnichannel tools ging het eveneens een partnership aan met Sana Commerce. Ook ging het een samenwerking aan met softwareorganisatie TranspariX TM. Deze leverancier ontwikkelde en TMS dat onder andere te koppelen is met de grotere ERP- en WMS-pakketten. Gezamenlijk ontwikkelden de partijen een interface met SAP.

Focus op cloud

In 2016 lanceerde Ctac een cloudintegratieplatform. Hiermee wil het bedrijf zijn klanten een geïntegreerde dienstverlening bieden voor zowel de eigen private cloud als de public clouds van Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). De focus ligt sinds enkele jaren sowieso sterk op het aanbieden van applicaties die ‘in de cloud draaien’. Inmiddels noemt de onderneming zichzelf een ‘Business Integrator on any cloud’. Voor de toekomst zijn er aanvullend aan cloud oplossingen voldoende gebieden waarin Ctac denkt te kunnen ontwikkelen, waaronder het Internet of Things (IoT), blockchain, Augmented en Virtual Reality, kunstmatige intelligentie en big data.

Reageer op dit artikel