nieuws

Handen op elkaar voor supply chain finance

Supply chain 1317

Handen op elkaar voor supply chain finance

Financiële en technologische innovatie moeten hand in hand gaan om de logistiek dienstverleners te helpen aan het benodigde kapitaal. Dinalog en Holland Fintech starten een gezamenlijk programma.

Onder de vlag Holland Fintech is een aantal start-up bedrijven actief (waaronder Ayden en Five Degrees), die graag met de logistieke sector de uitdaging willen aangaan om de winstgevendheid te vergroten. Denk daarbij aan het betalingsverkeer binnen de supply chain met verladers, het versneld innen van openstaande rekeningen en het verminderen van administratieve rompslomp. Een andere uitdaging ligt bij internationale handelsstromen, waar ketenpartners oplopen tegen fiscale belemmeringen en een grote verscheidenheid aan douanewetgeving. Tot slot hebben (kleine) logistiek dienstverleners vaak moeite om kapitaal bij elkaar te vergaren voor investeringen in gebouwen, voorraden en material handling equipment.

Blockchain en iShare

Fintech en Dinalog hebben gekeken hoe ze hier samen pilots voor kunnen opzetten en met name het MKB verder kunnen helpen. Zij zijn volgens de initiatiefnemers nog in de fase van pre-awareness op dit gebied. Door de financiële en de logistieke dienstverleners bij elkaar te brengen kunnen ze samen plannen ontwikkelen op bijvoorbeeld aspecten als de digitale infrastructuur (cloud en gebruik van smartphones onder andere). Maar ook nadere kennismaking met blockchain technologie, standaardisatie van informatieoverdracht (iShare) en ondersteuning in douaneprocessen (het CORE project).

In deze whitepaper meer toelichting op de plannen

Logistieke sector start groot blockchain project

Reageer op dit artikel